Wat zijn sommige vroeg (stiekem) symptomen van pancreaskanker WebMD Antwoorden


Wat zijn sommige vroeg (stiekem) symptomen van pancreaskanker WebMD Antwoorden

Antwoorden van experts & Organisaties (1)

401 Volgers

In een zeer klein aantal mensen met alvleesklierkanker, zou vroege symptomen aanwezig zijn die kunnen leiden tot een vroegere diagnose zijn. Helaas hebben de onderzoekers niet in staat om voorspelbare patroon identificeren. Een studie die 305 mensen met alvleesklierkanker ondervraagde illustreerde de uitdaging:

  • Ongeveer 4% gemeld met een plotselinge afkeer voor de voorkeur smaken (zoals koffie, roken, of wijn) dat andere symptomen voorafgegaan door meer dan zes maanden.
  • 5% van de mensen had verlies van eetlust, een gevoel van volheid vroeg bij de maaltijd, of diepe zwakte, meer dan zes maanden voordat er nog meer duidelijke symptomen ontwikkeld.
  • 1% van de mensen hadden aanvallen van acute pancreatitis meer dan zes maanden vóór hun diagnose met alvleesklierkanker.

De zeldzaamheid van deze situaties wijst dat het moeilijk is vroege symptomen van alvleesklierkanker vangen in een uithardbare stadium.

Dat gezegd hebbende, symptomen zoals gewichtsverlies, aanhoudende verlies van eetlust, of licht-gekleurde ontlasting moet altijd prompt zorg. Consistente of verergering ongemak, misselijkheid, braken of diarree zijn ook zorgwekkend. Als je voelt dat er iets niet klopt, raadpleeg uw arts.

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 4 =