Vroege Opsporing van pancreaskanker – De Universiteit van Chicago Medicine


Vroege Opsporing van pancreaskanker - De Universiteit van Chicago MedicineVroege Opsporing van pancreaskanker

De alvleesklier- Vroege Opsporing Clinic brengt de knapste koppen in de alvleesklier ziekte zorg om zich te concentreren op het opsporen van vroege tekenen van pancreaskanker in individuen en gezinnen die mogelijk een risico. Ons gezamenlijke, team benadering geeft patiënten toegang tot nationaal bekende gastro-intestinale interventionele endoscopists en pancreas chirurgen in een handige bezoek aan de kliniek op vrijdagmiddag.

Dankzij de vooruitgang in de genetica en verbeterde diagnostische instrumenten, kunnen artsen nu bieden geavanceerde screening diensten aan personen die een verhoogd risico op het ontwikkelen van pancreaskanker. Screening is belangrijk omdat deze patiënten pancreaskanker vaak geen symptomen tot een gevorderd stadium heeft bereikt, wanneer de kanker is moeilijk te behandelen. Door nauwe toezicht, kunnen de artsen te identificeren vroege tekenen van kanker – en meer levens worden gered door middel van effectieve zorg wanneer de kanker is in een "behandelbare" stadium.

  • Alvleesklier cysten. Er zijn vele soorten van goedaardige cysten en pseudocysten, evenals precancereuze cysten, zoals intraductale papillaire mucineus neoplasma (IPMN) of mucineus cystische neoplasma (MCN). Terwijl de meeste alvleesklier cysten pancreaskanker niet zal leiden, is het belangrijk om te worden beoordeeld door een deskundige van de alvleesklier om het type cyste en de beste behandeling opties te bepalen. " Wat gebeurt er als een verdachte cyste of letsel aanwezig is?
  • Twee of meer eerstegraads familieleden (ouders, broer of zus, kind) met alvleesklierkanker
  • Een eerstegraads familielid pancreascarcinoom gediagnosticeerd op jonge leeftijd (jonger dan 50)
  • Twee of meer tweede graad (grootouder, tante / oom, nicht / neef, half-broer of zus) met alvleesklierkanker, van wie er één is ontwikkeld op een vroege leeftijd
  • Patiënten boven de leeftijd van 50 jaar die zijn voorzien van nieuwe onset diabetes lopen een groter risico op alvleesklierkanker. Tot 85 procent van de mensen met alvleesklierkanker diabetes of hyperglycemie, die vaak manifesteert al twee tot drie jaar vóór de diagnose van kanker gesteld. Patiënten met het ontstaan ​​van diabetes hebben een vijf- tot acht-voudig verhoogd risico op worden gediagnosticeerd met alvleesklierkanker binnen één tot drie jaar op het ontwikkelen van diabetes.
  • Geschiedenis van een genetisch syndroom geassocieerd met pancreaskanker (zie onderstaande tabel)

Genetische syndromen geassocieerd met pancreaskanker

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + negentien =