Voorkomende vormen van kanker en specifieke symptomen. PancreasCancer – typische symptomen

Pancreaskanker Symptomen

Pancreaskanker Symptomen

Dit artikel beschrijft de symptomen die kunnen optreden met alvleesklierkanker. Alvleesklierkanker is een voorkomende vorm van kanker en is de 10e meest voorkomende bij mannen en vrouwen in de Verenigde Staten. Alvleesklier kanker is moeilijk behandelbaar en velen reeds verspreiding van tumorcellen buiten de pancreas van het moment van diagnose. Alvleesklierkanker is de vierde meest voorkomende oorzaak van overlijden door kanker in de Verenigde Staten voor zowel mannen als vrouwen. Er zijn verschillende soorten alvleesklierkanker; de meest voorkomende is ductaal adenocarcinoom. De nadruk bij symptoom beschrijving zal zijn in de richting van de alvleesklier ductaal adenocarcinoom in de kop van de alvleesklier. Deze locatie heeft typisch de eerste presentatie en de best mogelijke behandeling in vergelijking met andere plaatsen.

De symptomen van pancreaskanker kan begrijpen dat een appreciatie van de anatomie en basisfunctie van de pancreas. De belangrijke structuren die in de nabijheid van de pancreas omvatten darm (duodenum, pylorus), bloedvaten (mesenterica superior en ader), zenuwen (coeliakie ganglion), verschillende lymfatische kanalen en knooppunten, galwegen en drainage van de lever en de functionele eenheden van de alvleesklier aanbod zowel endocriene en exocriene producten.

De frequentie van de symptomen met alvleesklierkanker varieert op basis van de locatie van de tumor . De tumoren die minder symptomen veroorzaken die zich kunnen voordoen in de kop van de pancreas vanwege hun nabijheid zoveel belangrijke structuren. Tumoren van de staart van de pancreas kan groeien enige tijd voordat ze gemerkt. Voorkomende symptomen waargenomen bij tumoren van het hoofd van de pancreas zijn de volgende:

 • Weight Loss 92%
 • Buikpijn 72%
 • Geelzucht 82%
 • Wijzigingen in de ontlasting / urine kleur 63%
 • Verlies van eetlust 64%
 • Misselijkheid 35%
 • Vermoeidheid en zwakte 35%
 • Braken 35%
 • Jeuk en huiduitslag 25%

Tumoren van het lichaam of de staart van de alvleesklier veroorzaken een gelijkaardige set van symptomen met de opmerkelijke uitzondering dat geelzucht is niet zo frequent.

Gewichtsverlies. Gewichtsverlies is vaak het vroegste en meest betrekking symptoom. Onbedoeld gewichtsverlies van meer dan 10% moet enige soort onderzoek gevraagd over de oorzaak. Er zijn veel oorzaken voor gewichtsverlies die geen kanker, zoals een overactieve schildklier. Vele vormen van kanker veroorzaken gewichtsverlies. De reden hiervoor gewichtsverlies complex is van een combinatie van; 1) hoge hoeveelheden calorieën verbrand door de tumor, 2) uitgescheiden hormonen die de eetlust weg te nemen, en 3) verstopping van de darmen veroorzaken malabsorptie of ander obstakel.

Depressie. Om diverse redenen, waarschijnlijk gerelateerd aan de productie van hormonen die de tumor lijkt depressie optreden bij alvleesklierkanker. Het hebben van een slechte kanker is vaak deprimerend maar de depressie komt vaak voordat de persoon over de diagnose weet. Zeker depressie is niet specifiek voor kanker en de overgrote meerderheid van de mensen met een depressie geen kanker hebben.

Verstopping van de leidingen en invasie van de lever met alvleesklierkanker veroorzaakt leverfalen. Leverfalen is verantwoordelijk voor veel van de late symptomen van pancreaskanker zoals geelzucht maar ook als een van de oorzaken van de dood.

Geelzucht. Geelzucht is de meest voorkomende symptoom dat iemand om medische hulp te zoeken, ondanks gewichtsverlies wordt meer voorkomende oorzaken. Geelzucht verwijst naar een geel of oranje verkleuring van de huid, slijmvliezen en ogen. Dit gebeurt wanneer gal geblokkeerd legen van de lever. Gal is een belangrijk onderdeel van de vertering van vetten in de voeding. Gal fungeert als een zeep om vetten te emulgeren en helpen bij de vertering. Enzymen uit de alvleesklier zoals lipase dan helpen de vetten af ​​te breken om te worden verteerd. Naast problemen met de spijsvertering, moeilijk vetabsorptie veroorzaakt vitaminetekort in vet oplosbare vitaminen (bijvoorbeeld vitamine D, E, A en K). Wanneer geelzucht ernstig is het veroorzaakt ernstige huiduitslag en jeuk, die ondraaglijk kan zijn. Verstopping van gal kan soms leiden tot een ophoping van bacteriën in de galwegen. Infectie van de galwegen is bekend als cholangitis en kan ernstige ziekte of overlijden te maken als niet opgelucht. Gal is verantwoordelijk voor de bruine kleur van de ontlasting. Zonder gal, de ontlasting worden bleek of wit en vet. Een ophoping van gal in het lichaam zorgt ervoor dat de urine donkerbruine vlekken. Beide veranderingen eliminatie zeer betreffende de patiënt.

Misselijkheid en overgeven. Tumoren van het hoofd van de pancreas kan comprimeren of groeien in het eerste gedeelte van de dunne darm. Aangezien de uitgang van de maag wordt geblokkeerd, kan misselijkheid en uitdroging optreden. Bij ernstige uitdroging, nier- insufficiëntie. Continu braken veroorzaakt ook gevaarlijke elektrolyt aandoeningen. Gewichtsverlies en gebrek aan eetlust verdere verbinding het gewichtsverlies. Belangrijk is, kan gewichtsverlies en braken veroorzaken uitputting van het lichaam eiwitten ernstige ondervoeding veroorzaken. Een persoon met ernstige ondervoeding niet fit genoeg om een ​​grote operatie ondergaan om een ​​alvleesklierkanker genezen. Dit plaatst de persoon in een moeilijke positie. Het uiterlijk van gewichtsverlies, misselijkheid of geelzucht dient aanmelding van een arts gevraagd onderzoek naar de oorzaak ervan.

Met het verschijnen van sommige of alle van de bovenstaande symptomen, de gebruikelijke stappen omvatten onderzoek en bloedwerk de functie van de lever, alvleesklier en nieren beoordelen. Een soort beeldvorming vereist als alvleesklierkanker wordt vermoed. Dit is meestal een CT-scan. Alvleesklierkanker is ongebruikelijk doordat een monster van cellen niet nodig om de diagnose te stellen of om een ​​behandeling op te stellen. Belangrijk is dat de bovengenoemde symptomen worden onderzocht snel en niet genegeerd.

 1. Townsend Jr, CM; Beauchamp RD; Evers BM; Mattox KL. (2008) Townsend: Sabiston Textbook of Surgery, 18e ed. Hoofdstuk. New York, NY: Saunders.
 2. www.cancer.gov/cancertopics/types/pancreatic
 3. seer.cancer.gov/statfacts/html/pancreas.html
 4. Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op 3 september 2012 en de laatste herziening en actualisering was 2015/09/04.

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 5 =