Toezicht op uw bloeddruk

Toezicht op uw bloeddruk

Dus je hebt een hoge bloeddruk en hebben te horen gekregen dat je je eigen bloeddruk thuis zou moeten controleren. Uw arts heeft u verteld wanneer te meten, hoe vaak te meten, en welke waarde je moet streven. Klinkt eenvoudig genoeg, toch?

Nou, er zijn eigenlijk een aantal problemen die kunnen interfereren met uw resultaten. Om ervoor te zorgen dat u een nauwkeurige bloeddruk te lezen elke keer, volgt u de onderstaande tips.

  • Bekend zijn met: Zorg ervoor dat u vertrouwd bent met uw bloeddruk monitor voordat u het voor de eerste keer. Lees de instructies aandachtig, en als je niet zeker bent of vragen hebt, raadpleeg dan uw arts of apotheker. Zorg ervoor dat u de juiste maat van de manchet en dat u de manchet op de juiste positie
  • Be stress-vrij. Uw bloeddrukmeting zou ten onrechte hoog zijn als je angstig bent, gestresst of pijn te voelen.
  • Wees nicotine- en cafeïne-vrij. Het is belangrijk om niet te roken of koffie te drinken binnen 30 minuten van uw lezing. Deze stoffen kunnen valselijk hoge metingen leiden.
  • Be stimulerende-vrij. Bepaalde medicijnen (bijv. Decongestivum stimulerende middelen zoals pseudophedrine en fenylefrine) kan ertoe leiden dat uw hart sneller te kloppen, wat resulteert in een verhoogde bloeddruk lezen. Mensen met een hoge bloeddruk moeten deze medicijnen te vermijden. Controleer altijd met uw apotheker voordat u begint met een nieuw recept of over-the-counter medicatie.
  • Comfortabel zijn. Als uw blaas of darmen te vol is, kan dit je je ongemakkelijk en angstig voelen. U moet ook ervoor zorgen dat u het niet dragen van een shirt met strakke mouwen, een verhoogde druk rond de arm die u gebruikt voor uw bloeddruk meting kan interfereren met de resultaten.
  • Worden uitgerust. Het is belangrijk dat je gaat zitten en te rusten voor ten minste 5 minuten voordat u uw bloeddruk te meten, zodat je hart is op zijn rust tarief.
  • Zwijg. Blijf rustig voor de hele tijd je rust en het nemen van uw meting. Praten tijdens de procedure kan uw bloeddruk te verhogen, wat leidt tot een onjuiste lezing.
  • Worden goed geplaatst. U moet zitten in een stoel die je rug ondersteunt, en je arm moet worden ondersteund op het niveau van je hart. Je benen moeten worden uncrossed en je voeten plat op de grond om een ​​goede doorbloeding te verzekeren.

Voor de meeste mensen, een bloeddruk meting genomen thuis moet kleiner zijn dan 135/85 zijn. Sommige mensen, zoals bij diabetes, moeten streven naar een lager getal. Vraag uw arts wat uw doelgroep bloeddrukmeting zou moeten zijn.

Het beste is om uw bloeddruk eerste ding in de ochtend te meten voor het eten of het nemen van medicatie, of ’s avonds voor het slapen gaan of het nemen van medicatie. Controleer ook de juistheid van uw huis de monitor jaarlijks door het nemen van het door aan afspraak met de dokter en het vergelijken van de meting gedaan door uw arts om een ​​voor uw monitor

Zorg ervoor dat de aanbevelingen van uw arts met betrekking tot de controle van uw bloeddruk te volgen, en praat met uw arts als u zich zorgen over uw lezingen. Bloeddruk metingen thuis mag niet worden gebruikt als vervanging voor regelmatige evaluatie van uw arts.

Geschreven en beoordeeld door de MediResource klinische team.

Hoge bloeddruk overzicht

bron bodyandhealth.canada.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + een =