TMJ Total gewrichtsvervangende operaties, Recovery, Vragen – Antwoorden

TMJ Total gewrichtsvervangende operaties, Recovery, Vragen - Antwoorden

TMJ Total Gewrichtsvervanging

Alert: TMJ volledige gewrichtsprothesen of implantaten zijn een grote operatie en moet niet lichtvaardig worden genomen.

Na het ontvangen van vele vragen over TMJ totale gezamenlijke vervanging, hebben we besloten om dit artikel in een Q publiceren&A-formaat. Als je een vraag hebt die hier niet wordt beantwoord, neem dan gerust contact met ons op om het te suggereren. Wij bieden deze informatie, zodat u op de hoogte kunt worden en maak de beste beslissing voor jou. Met dat gezegd zijnde, altijd uw arts te raadplegen alvorens beslissingen te nemen, en, indien mogelijk, op zoek gaan naar verschillende onafhankelijke adviezen voordat een invasieve procedure ondergaan.

Wat is een totale gewrichtsvervanging?

TMJ totale gewrichtsvervanging systemen kunstmatige orthopedische apparaten worden gebruikt om een ​​deel van het lichaam die meer goed functioneert pijnlijk is geworden, stoornissen en / of niet vervangen. In orthopedische termen, worden TMJ protheses beschouwd ball-and-socket gewrichten die zijn gemaakt uit 2 delen, de fossa en de condylus.

De fossa of socket deel van het gewricht zit tussen de bovenkaak en het jukbeen proces en is gelegen naast uw gehoorgang. Medische kwaliteit kunststof worden gebruikt om dit gedeelte van de anatomie te creëren.

De condylus of de bal uitsteekt uit structuur onderkaak’s uit te breiden tot de fossa aan de gezamenlijke voltooien. Harde metalen worden gebruikt in de constructie van het implantaat langer meegaan.

Waarom zou ik een totale gewrichtsvervanging TMJ nodig?

Waarschijnlijk hebt u een "TJR ‘als u ernstige, laat stadium degeneratieve veranderingen in het gewricht dat het verlies van de functie en / of ernstige pijn hebben veroorzaakt. gezamenlijke vervanging is bedoeld om de functionele eigenschappen van slechts het kaakgewricht herstellen.

Dit betekent dat voor veel patiënten is een procedure in laatste instantie die niet bedoeld is voor pijnverlichting. Het is heel belangrijk om te begrijpen dat het doel van elke TMJ totale gewrichtsvervangende procedure is niet verlichting van de pijn. Veel patiënten omgaan met verschillende soorten pijn (botten, spieren, zenuwen) bij het beheer van deze aandoening. Een vervangende chirurgie vervangt alleen het bot.

Als u overweegt een totale gezamenlijke vervanging, is het belangrijk om je huiswerk te doen. Het is zeer belangrijk uw rol in dit proces te begrijpen, want het is cruciaal voor het succes en de levensduur van de prothese.

Wat voor soort dokter zie ik voor een totaal gewrichtsvervanging?

Als u overweegt deze operatie, moet u een kaakchirurg (of OMS in het kort) te zien. OMS ‘zijn tandartsen dat vier extra jaren besteden aan het leren over orale en gezicht chirurgie.

Wat is de operatie uit?

Operatieve het kaakgewricht vervangen gebeurt in het ziekenhuis, onder narcose. U komt in het ziekenhuis als gepland en gaan door het toelatingsproces. Kort daarna wordt u teruggebeld en het personeel zal beginnen om je voor te bereiden op de operatie. Zij zullen uw identiteit en de reden te bevestigen om daar te zijn, test uw urine en start en IV voordat u gereden naar de operatiekamer gebracht.

Zodra de medicatie van kracht is geworden, zal uw chirurg hoogstwaarschijnlijk scheren een kleine hoeveelheid van het haar boven het oor. U kunt wakker worden met een of twee incisies. De eerste loopt achter je haarlijn langs het gezicht kant van je oor eindigt op kaaklijn en de tweede zal in de plooi van je nek onder uw kaaklijn.

Wanneer de operatie is voltooid, wordt u naar de verkoeverkamer waar de verpleegkundigen uw vitale statistieken, pijn en alertheid zal toezien alvorens te worden verplaatst naar een kamer voor de nacht worden gebracht.

U kunt wakker de volgende ochtend en beter voelen dan je dacht dat je dat zou doen. Dit is niet ongebruikelijk. Chirurgen vullen vaak de verbinding met een milde verdoving, die af zal dragen in een paar dagen. Zorg ervoor dat u begrijpt wat er is gebeurd tijdens de operatie en begrijpen dat het een beetje slechter kan worden voordat het beter wordt. Vergeet niet dat chirurgische pijn beter wordt met het uur. U bent wellicht ook wakker in de ochtend gevoel erg in elkaar geslagen. Hoe dan ook, dit is de tijd om te rusten!

De kans is groot, als u overweegt een totale gewrichtsvervanging TMJ, heb je andere TMJ operaties gehad. Veel patiënten hebben ons verteld dat de TJR operatie is niet anders dan andere operaties die zij hebben gehad, hoewel het herstel iets langer kan zijn.

Hoe lang moet ik in het ziekenhuis blijven voor mijn TMJ totale gewrichtsvervanging?

TMJ vervangende operatie verblijf in het ziekenhuis is afhankelijk van de voortgang van de patiënt, maar over het algemeen deze vorm van chirurgie is goedgekeurd voor een 3-5 dagen verblijf in het ziekenhuis.

Hoe lang is het herstel?

Herstel van een totaal TMJ vervangende operatie verschilt van patiënt tot patiënt. De meeste artsen zullen je vertellen dat je normale activiteit kan worden hervat 4-6 weken na de ingreep, maar op geen enkele manier betekent dat u zult volledig worden hersteld. Let langere zwelling, verlamming en tinteling zijn niet ongewoon. Het kan enkele maanden duren voor deze om beter te worden.

Hoe lang zal ik uit het werk?

Dit varieert van patiënt tot patiënt. Typisch, kunt u verwachten om af zijn werk voor 6-8 weken, al 10 weken is niet ongebruikelijk. Praat met uw arts over zijn ervaringen met andere patiënten en dienovereenkomstig plannen.

Veel patiënten terug om geleidelijk te werken, te beginnen met het werken thuis, dan halve dagen, volle dagen een paar dagen per week, en dan eindelijk, terug naar full-time werken.

Wat zal mijn dieet zijn als na een totale gewrichtsprothesen?

Als u overweegt een TMJ gewrichtsvervangende operatie, de kans groot dat uw dieet is zacht, bijna vloeibaar al. Dingen zullen niet veel veranderen in het begin. De meeste patiënten begint op een vloeibaar dieet in het ziekenhuis. Als u wordt bedraad, moet u dit verduren een beetje langer dan als je met een één fase plaats. Als je begint te herstellen, zul je werken tot een normaal dieet. U zult altijd moeten hard, plakkerig en knapperig voedsel zoals kauwgom, taffy, en kaak-breakers voorkomen.

Is de operatie zal zeer pijnlijk zijn?

Ongeveer een week voor de operatie zul je waarschijnlijk een ontmoeting met de anesthesist die de operatie zal worden tijdens de behandeling van uw pre-opname testen. Laat ze weten over alle medicijnen die u gebruikt, of als u op dit moment wordt behandeld voor pijnbestrijding, zodat ze aan uw artsen kunnen praten en dienovereenkomstig plannen. De sleutel tot succesvolle pijnbestrijding is de communicatie tussen alle betrokken partijen. U kunt ook overwegen om uw chirurg om eventuele recepten hij zal geven u voor de operatie te schrijven, zodat u ze van tevoren kunnen invullen. Voor de deelnemers aan een pijn management programma, kan je pijn specialist beheer van uw zorg post-op. Zorg ervoor dat je dit uitzoeken ruim van tevoren. Ze kunnen helpen om uw ervaring goed wordt beheerd.

Hoe maak je een soort gezamenlijke kiezen? Hoeveel soorten van gewrichtsprothesen zijn er?

Momenteel zijn er twee TMJ prothese systemen op de markt om uit te kiezen: TMJ Concepts Patiënt Specifieke Prosthetics en de W. Lorenz Totaal TMJ Replacement System vervaardigd door Biomet Microfixation.

Begrippen Patiënt Specifieke Totaal Joint Replacement

TMJ Concepts biedt op maat verbindingen gemaakt naar uw anatomie te passen door het gebruik van 3D-CAT (axiale computertomografie) -technologie en doorgestuurd naar het bedrijf waar zij zullen beginnen met het apparaat te maken. Zodra de techniek is voltooid, wordt een model van de schedel van de patiënt gemaakt en ze beginnen met het maken van de verbinding zelf. De fossa en condylus componenten zijn zowel met de hand gesneden uit massieve stukken van kobalt-chroom molybdeen (of vast titanium) en Dyneema. Ze passen de gewrichten om je schedel model voordat ze naar het ziekenhuis worden gestuurd om te worden geïmplanteerd, zodat ze kunnen ervoor zorgen dat ze goed passen.

De W. Lorenz Totaal TMJ Replacement System wordt vervaardigd in verschillende afmetingen, waardoor de chirurg de ene halen

Lorenz Stock TMJ Totaal Joint Replacement

dat past bij uw anatomie best. De Lorenz, kortweg ook gemaakt met kobalt-chroom- molybdeen (of vaste titanium) en Dyneema. De materialen worden verwarmd tot een vloeibare vorm en in vormen gegoten en afgekoeld. Zodra de condylus is afgekoeld, wordt bekleed met een titaan poeder plasma.

Houd er rekening mee dat de chirurgen doorgaans slechts één gezamenlijk systeem in zijn of haar praktijk. Net als mensen, geen twee systemen zijn gelijk en artsen moeten worden opgeleid om ze te gebruiken. Als u liever een aangepast systeem en uw arts implantaten alleen stock protheses (of vice versa), je kan hebben om een ​​nieuwe chirurg om de procedure uit te voeren voor u te vinden.

Hoe lang blijft mijn TMJ implantaten mee?


Hoewel ze zijn gemaakt van zeer sterke materialen, kunnen we ze niet verwachten dat eeuwig duren. Dit is een zeer moeilijk te beantwoorden vraag, want er zijn zo veel factoren, en het geval van elke patiënt is anders.

Enkele van de factoren die uw TMJ prothetische levensduur van invloed zijn:

  • De materialen die ze zijn gemaakt van
  • chirurgische geschiedenis en de gezondheid van de patiënt
  • De fysieke eisen die aan het gewricht en hoe de patiënt zorgt er

De waarheid is, het is allemaal giswerk op dit punt. De apparaten die momenteel op de markt zijn niet lang genoeg om eerlijk te schatten geweest. Wanneer er meer op de lange termijn studies, zullen we meer weten.

Zijn er redenen waarom ik zou een totale gewrichtsvervangende TMJ niet?

Dit is iets wat je echt nodig hebt met uw chirurg over te spreken. Met dat gezegd zijnde, hier zijn enkele van de onderwerpen die u wilt over te vragen:

  • Materiaal Allergieën – Als je een allergie hebben geweten aan een of meer van de gebruikte materialen in de bouw van de prothese materialen, moet u uw chirurg te praten voordat ze verder gaan met de procedure.
  • Bruxisme – denkt u slijpen je tanden? Een ander onderwerp dat u absoluut nodig om te bespreken met uw arts.
  • actieve infecties
  • Wat zijn uw verwachtingen voor na de operatie? Wat voor soort pijn ben je nu? Hoe is uw functie? Bespreek hoe de totale gewrichtsprothesen deze items zullen beïnvloeden.

Heeft verzekeringen dekken deze operatie? Wat als ze ontkennen?

Elke verzekeringsmaatschappij is anders als het gaat om die TMJ chirurgie. Het belangrijkste ding om het bedrijf te vertellen is dat deze operatie medisch noodzakelijk is voor u. Uw chirurg moet een brief te schrijven en hen te laten weten waarom u de operatie, wat andere behandelingen en operaties je hebt geprobeerd nodig hebt, en wat zal er gebeuren als je niet over de operatie. Voor meer diepgaande tips over verzekeringen en TMJ stoornis, lees dan onze TMJ & Verzekeringsdekking artikel.

Wat kan ik doen om voor te bereiden op mijn aanstaande TMJ totale gewrichtsvervanging?

Hier zijn enkele van de voorbereidingen moet u voorafgaand aan de operatie te maken. Dingen zoals kussens, voedselbereiding, etc kan worden aangepakt voordat de procedure. Being bereid maakt alles een stuk makkelijker!

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − 3 =