Thoracale aorta aneurysma Imaging Overzicht, radiografie, computertomografie

Thoracale aorta aneurysma Imaging Overzicht, radiografie, computertomografieThoracale aorta Imaging

Overzicht

Thoracale aorta-aneurysma vertegenwoordigt aneurysmatische dilatatie van de oplopende thoracale aorta, de aortaboog of de thoracale aorta. Aorta wordt gedefinieerd als een gelokaliseerde of diffuse dilatatie van meer dan 50% normale diameter van de aorta. Het komt met de hoogste frequentie van alle ziekten van de thoracale aorta chirurgische behandeling vereisen. Betere beeldvormende technologie heeft geleid tot de eerdere erkenning van acute aorta dissectie, aan de hand waarvan meer patiënten met complexe aandoeningen die kandidaat zijn voor chirurgie. [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7]

CT scan geeft een thoracale aorta aneurysma mural trombus ter hoogte van het linker atrium.

Anatomie

Thoracale aneurysma’s zijn geclassificeerd in overeenstemming met het gedeelte van de aorta betrokken: het stijgend thoracale aorta, de boog of de thoracale aorta. Dit anatomische onderscheid is van belang omdat de etiologie, natuurlijke historie, en de behandeling van thoracale aneurysma’s variëren voor elk van deze segmenten.

De DeBakey en Stanford classificaties zijn de 2 meest gebruikte methoden beschrijven de soorten aorta dissectie. In de DeBakey classificatie, zijn er 3 soorten dissectie: type I, II en III; dissecties worden ingedeeld op basis van de oorsprong en de omvang van de dissectie proces. In het Stanford systeem, type A betekent betrokkenheid van de aorta ascendens, met of zonder tussenkomst van de boog of de dalende aorta (ongeacht de plaats van de primaire intimascheur). Type B vertegenwoordigt alle anderen, of ontledingen die de aorta ascendens inhouden.

De aorta lagen, te beginnen bij de binnenste muur, zijn de intima, de media en de adventitia. In aortadissectie, een scheur in de intima zodat er bloed ontsnappen van het ware lumen van de aorta. De binnenste laatste van de media wordt snel ontleed uit de buitenlaag en bloed veroorzaakt de aorta snel groeien boven normale grootte. Een vals kanaal vormt in de buitenste helft van de aorta media, waarvan de wanden zijn buitengewoon dun en zijn zeer gevoelig voor scheuren. Grootte is een belangrijke voorspeller voor het risico van aneurysma ruptuur. [8] Chronische dissecties algemeen vastgesteld 2 weken na de initiële scheur en kan uitzetten in de verzwakte aortawand een aneurysma ontwikkelen.

Aneurysma van de afdalende aorta meest voorkomende, gevolgd door aneurysma van de aorta ascendens; aneurysma’s van de boog komen minder vaak voor. Bovendien, aflopend thoracale aorta aneurysma distaal uitstrekken tot de abdominale aorta omvatten en een thoracoabdominal aorta aneurysma. Soms kan de gehele aorta ectatic zijn met gelokaliseerde aneurysma gezien op plaatsen in zowel de thoracale en abdominale aorta. Interessant, thoracale aorta-aneurysma’s zijn minder vaak voor dan aneurysma van de abdominale aorta.

Gewenste onderzoek

Hoewel aorta dissectie kan worden vermoed op basis van de geschiedenis en fysieke bevindingen, diagnostische beeldvorming moet de diagnose te stellen. Een duidelijke en efficiënte imaging strategie nodig is. De klinische team betrokken bij de diagnose en behandeling van patiënten met aorta dissectie moet prospectief eens worden over een strategie. Bij het ontwikkelen van een aanpak, moet worden overwogen om de technologie beschikbaar bij de instelling en het gemak van het uitvoeren van elke test, vooral na uur.

De aangewezen examens voor diagnose zijn aorta-angiografie, magnetische resonantie imaging (MRI), magnetische resonantie angiografie (MRA) en echocardiografie. Aortography was het criterium standaard waarmee andere modaliteiten gemeten, maar met de komst van transesofagale echocardiografie (TEE) en computertomografie scannen (CT), is deze modaliteit nu zelden gebruikt; echter aortography blijft de voorkeursprocedure voor de preoperatieve beoordeling van thoracale aorta aneurysma en nauwkeurige omschrijving van de anatomie van het aneurysma en grote vaten. [9, 10, 11]

CT is een betrouwbare modaliteit voor de diagnose aorta dissectie; deze modaliteit is de diagnostische methode van keuze in de meeste instellingen. CT scans meestal verwijding van de aorta, een intimale flap, en zowel de ware en valse lumina. Het snel scannen na een intraveneuze bolus injectie van contrastmiddel maakt de detectie van differentiële vulpercentages in de ware en valse lumina. [12, 13, 14, 15, 11]

TEE nuttig, vanwege de nabijheid van de slokdarm aan de aorta; deze modaliteit kunnen hogere frequenties transducer worden gebruikt om een ​​betere afbakening van de aorta. TEE is zeer gevoelig maar minder specifieke en het is uitstekend in het detecteren pericardiale effusie en aortaregurgitatie. TEE kan snel worden uitgevoerd bij het bed van de patiënt met de patiënt onder sedatie; dat de patiënt niet blootstellen aan straling, noch is de injectie van contrastmiddel nodig. Het kan echter moeilijk zijn om de aorta ascendens en het proximale boog met TEE evalueren.

MRI is nuttig bij het bepalen thoracale aorta aneurysma’s anatomie en het detecteren; Deze modaliteit is bijzonder bruikbaar voor patiënten met reeds bestaande aortaziekte. MRI is een aantrekkelijke optie voor de detectie van aorta dissectie. Gevoeligheid en specificiteit zijn uitstekend, maar het is tijdrovend en omslachtig om uit te voeren. MRA kan blijken bijzonder nuttig bij het bepalen van de anatomie van de aorta afgetakte vaten. [16, 17, 9, 10]

Beperking van de technieken

TTE is niet nauwkeurig voor de diagnose thoracale aneurysma, en het is bijzonder beperkt in zijn vermogen om de thoracale aorta onderzocht. T is een veel nauwkeuriger methode om de thoracale aorta en is geworden veel gebruikt voor de detectie van aorta dissectie. Er is minder ervaring met TEE is echter in de evaluatie van nondissecting thoracale aneurysma.

TEE, CT-scan. en MRI gerapporteerd zeer gevoelig voor de diagnose van aortadissectie zijn. De specificiteit van CT-scans en MRI significant beter dan die van TEE. [12]

Differentiële diagnose en andere problemen te worden beschouwd

Acuut myocardiaal infarct en pneumothorax zijn opgenomen in de differentiële diagnose. Andere voorwaarden waaraan moet worden genomen, zijn acuut coronair syndroom. longembolie. acute pericarditis. pericardeffusie of tamponade, nieuwe aortaklepinsufficiëntie, doordringende aorta zweer, aorta intramurale bloeding, slokdarm breuk. en bewegingsapparaat en / of spinale voorwaarden.

bijzondere aandachtspunten

Bij patiënten met aorta-aneurysma, aortadissectie is de meest gevreesde katastrofisch gebeurtenis. Breuk van een thoracale aorta-aneurysma is vaker voor dan abdominale aorta scheuren. Aldus wordt een hoge klinische verdenking vereist, en de tijd is van de essentie. Beeldvormende technieken, zoals MRI, TEE, of CT-scan, moet snel worden benut.

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 3 =