Staking uw claim voor CBCT scans – Dental Economics

Staking uw claim voor CBCT scans - Dental EconomicsStaking uw claim voor CBCT scans

Omdat mijn GXCB-500 HD-scanner een integraal onderdeel van mijn beeldvorming instrumentarium is geworden, en omdat de vergoeding zal meer patiënten te profiteren van deze innovatie, ik voelde haar advies zou tandartspraktijken een andere reden om de technologie telling te maken.

[Inheemse Advertentie]

Dr. Myers: Zijn sommige CBCT scans terugbetaalbaar via een verzekering?

Kim Innocent: Absoluut! Degenen die net de uitvoering CBCT moet wat huiswerk te doen. Neem contact op met de verzekeringsmaatschappijen je werkt met van te voren dat uw kantoor momenteel credentialed om CBCT scans te bieden in-office te controleren. Zo niet, het verkrijgen van de juiste documenten, zodat u services direct kunnen leveren. Sommige verzekeringsmaatschappijen eisen National Imaging Association credentialing die toont u voorzorgsmaatregelen voor de belichting en de veiligheid van straling kwesties zijn genomen, zodat de technologie wordt gecontroleerd en niet wordt misbruikt. Laat je niet intimideren door dit! Soms is het toevoegen van deze technologie om een ​​bestaand contract duurt slechts vijf minuten.

Dr. Myers: Welke andere tips maken het proces gemakkelijker?

Kim Innocent: Het is van vitaal belang om de codering concept te begrijpen, zowel voor medische en tandheelkundige vergoeding. Vertrouwd te raken met medische codes, zoals 70.486 voor de eerste scan en 76.380 voor een beperkte herhaling follow-up studie. Doe wat onderzoek, zodat u de beschrijving codes te begrijpen, en zorg ervoor dat uw documentatie ondersteunt medische noodzaak voor het nemen van een scan. De reden voor de scan en de geschiedenis van de patiënt echt te rijden of de verzekeringsmaatschappij zal vergoeden. Ga er niet vanuit dat het bedrijf zal de geest van de arts te lezen met betrekking tot de reden voor een procedure. Zorg altijd voor ondersteunende documentatie.

Dr. Myers: Hoe wordt de vergoeding berekend?

Kim Innocent: Vergoedingen zijn gebaseerd op de geografische locatie van het kantoor. Typisch, nationale gemiddelden variëren van $ 275 tot $ 310 per scan.

Dr. Myers: Wat is uw persoonlijke ervaring met de terugbetaling en CBCT beeldvorming?

Kim Innocent: In de praktijk lukt, CBCT is steeds de standaard van zorg, en we onderwijzen onze patiënten, zodat ze begrijpen dat het resulteert in het beste plan van de behandeling en de best mogelijke zorg. Een van de kwesties die we verwachten in de toekomst is dat als CBCT beschikbaar is, maar we hebben niet gebruiken het, wat zijn de gevolgen als er een storing of een complicatie? Als je de technologie of nog overweegt het, de nodige gesprekken en controleer de eisen voor een naadloze terugbetaling proces. CBCT is echt een winstgevende technologie te hebben.

Dr. Terry L. Myers is een collega in de Academie voor Algemeen Tandheelkunde en een lid van de American Academy of cosmetische tandheelkunde en de tandheelkundige slaapstoornis Society. Hij heeft een eigen praktijk in Belton, Mo. Contact Dr. Myers office@keystone-dentistry.com.

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 4 =