Stage II Colon Cancer

Stage II Colon Cancer_1Stage II Colon Cancer

Overzicht

Na chirurgische verwijdering van darmkanker, is de kanker aangeduid als Fase II wanneer de uiteindelijke pathologie blijkt dat de kanker de wand van de dikke darm in de buikholte is doorgedrongen, maar niet binnenvallen een van de plaatselijke lymfeklieren en niet kan worden gedetecteerd op andere plaatsen in het lichaam.

Fase II adenocarcinoom van de dikke darm is een gemeenschappelijke en genezen van kanker. Afhankelijk van kenmerken van de kanker, 60-75% van de patiënten genezen zonder bewijs dat de kanker terugkeert na behandeling met chirurgie alleen. Fase II kanker kan verder worden onderverdeeld in twee fasen, fase II A en fase IIB. In Fase IIA, is de tumor gegroeid door de buitenste lagen van de dikke darm, maar is beperkt tot het colon. In Stadium IIB, is de tumor gegroeid door de dikke darm muur en heeft uitgebreid naar aangrenzende weefsels of organen. In beide fasen, er geen lymfklieren bevattende tumorcellen en geen metastasen.

Ondanks volledige chirurgische verwijdering van de kanker, 25-40% van de patiënten die met Fase II coloncarcinoom ervaring herhaling van hun kanker. Typisch terugkeert kanker omdat er kleine hoeveelheden van kanker die buiten de darm had verspreid en niet operatief verwijderd. Deze kankercellen niet kunnen worden gedetecteerd met elk van de momenteel beschikbare tests. Undetectable gebieden van kanker buiten de colon worden aangeduid als micrometastasen. De aanwezigheid van micrometastasen oorzaken van de terugval die chirurgische behandeling volgen. Een effectieve behandeling is nodig om micrometastasen te elimineren en te verbeteren genezen tarieven van fase II van kanker. De inspanningen zijn momenteel aan de gang om een ​​dergelijke therapie te vinden.

Het volgende is een algemeen overzicht van de behandeling van fase II darmkanker. De behandeling kan bestaan ​​uit chirurgie, bestraling, chemotherapie en / of gerichte therapie (geneesmiddelen die werken door een ander mechanisme dan chemotherapie richten tumorcellen). Multimodaliteit behandeling die behandeling met twee of meer technieken, wordt steeds meer erkend als een belangrijke benadering voor het verhogen kans op genezing van een patiënt of verlengen overleving. In sommige gevallen kan de deelname aan een klinische proef gebruik nieuwe innovatieve therapieën de meest veelbelovende behandeling. Omstandigheden die uniek zijn voor de situatie van elke patiënt kan invloed hebben op hoe deze algemene beginselen behandeling worden toegepast en of de patiënt beslist om de behandeling te ontvangen. De potentiële voordelen van multi-modaliteit zorg, deelname aan een klinische studie, of een standaard behandeling moet zorgvuldig afgewogen tegen de mogelijke risico’s zijn. De informatie op deze website is bedoeld om te helpen onderwijzen patiënten over hun behandeling opties en een wederzijdse of gedeelde besluitvorming met hun arts de behandeling van kanker te vergemakkelijken.

adjuvante chemotherapie

Kenmerken die een hoger risico van herhaling kunnen wijzen op het volgende omvatten: 3 4

  • Hoogwaardige cellen op pathologische examen
  • Minder dan 12 lymfeklieren bemonsterd tijdens de operatie
  • Perforatie of obstructie van de darm als gevolg van kanker
  • Stadium IIB tumoren (tumor omvatten dan de wand van de colon)

De algehele gezondheid van de patiënt moet worden overwogen bij het afwegen van de voor- en nadelen van adjuvante therapie. Patiënten met minder andere gezondheidsproblemen (zoals diabetes, obesitas of hartziekte) beter verdragen adjuvante chemotherapie.

Oncotype DX Testing

Een nieuwere test die kan helpen begeleiden behandeling besluiten voor patiënten met fase II darmkanker is de Oncotype DX darmkanker-test. Deze test, die vergelijkbaar met een test die vaak wordt gebruikt voor patiënten met een vroeg stadium van borstkanker-wordt uitgevoerd na de operatie maar vóór definitieve beslissingen worden genomen over adjuvans (postoperatieve) therapie. De test schat het risico op kanker herhaling door het evalueren van de activiteit van bepaalde genen in een monster van tumorweefsel. Risico van herhaling kan sterk variëren tussen patiënten met stadium II dikke darm kanker, en het gebruik van de Oncotype DX proef in combinatie met andere merkers gevaar kunnen helpen behandelingsbesluiten individualiseren.

Behandeling van de Ouderen

Een groot percentage van patiënten met darmkanker zijn 65 jaar of ouder. Soms oudere patiënten en / of hun artsen mogen geloven, die geloven dat de behandeling meer toxisch voor ouderen dan voor hun jongere collega’s zal zijn. Als gevolg van deze vermeende ondraaglijkheid van de therapie, oudere patiënten vaak niet optimale behandeling krijgen.

Om de risico’s en voordelen van de chemotherapie te verkennen met de leeftijd, de onderzoekers analyseerden de gegevens van 7 afzonderlijke klinische proeven die werden uitgevoerd om adjuvante chemotherapie bij patiënten te evalueren met een fase II of III darmkanker. De patiënten werden verdeeld in vier leeftijdsgroepen: 50 jaar of jonger, 51 tot 60 jaar 61 tot 70 jaar en 70 jaar en ouder. In deze onderzoeken kregen de patiënten chirurgie alleen of chirurgie gevolgd door adjuvante chemotherapie, bestaande uit ofwel fluorouracil plus leucovorin of fluorouracil plus levamisol. Vijf jaar na de behandeling, de totale overleving was 71% bij patiënten behandeld met adjuvante chemotherapie tegen slechts 64% bij diegenen behandeld met chirurgie alleen. Er waren geen verschillen in overlevingskansen tussen de leeftijdsgroepen. De incidentie van bijwerkingen van adjuvante chemotherapie was niet verhoogd bij ouderen, met uitzondering van een klinisch onderzoek rapporteren een hoger percentage van leukopenie (laag aantal witte bloedcellen) in de oudere groep. De analyse van deze grote som van de gegevens blijkt dat oudere patiënten met darmkanker die in anderszins goede gezondheid tolereren chemotherapie evenals jongere patients.5

Strategieën ter verbetering van de behandeling

Nieuwe adjuvante chemotherapie

Verschillende nieuwe chemotherapie en biologische geneesmiddelen tonen veelbelovende activiteit voor de behandeling van colonkanker. Klinisch onderzoek is aan de gang om nieuwe behandeling multi-drug regimes die nieuwe anti-kanker therapieën op te nemen voor gebruik als adjuvante behandeling te ontwikkelen. Eloxatin ® (oxaliplatin) en Xeloda ® (capecitabine) zijn chemotherapie medicijnen die onlangs zijn goedgekeurd voor de behandeling van de derde fase III darmkanker en kan voordeel opleveren in de adjuvante behandeling van de ziekte van fase II.

Eloxatin ® (oxaliplatine): Eloxatin is een op platina gebaseerde chemotherapie geneesmiddel dat is goedgekeurd voor de behandeling van gevorderde darmkanker begin 2004. Bij de behandeling van patiënten met fase II of fase III colonkanker die volledig was verwijderd met chirurgie, adjuvante behandeling met Eloxatin ® / 5 -FU / LV (FOLFOX) hielp patiënten langer overleven zonder kanker dan 5-FU / LV. Dit was een grote studie die betrokken patiënten 2246, waarvan de helft met Eloxatin plus 5-FU / LV en de andere helft behandeld werden behandeld met 5-FU / LV. De fase II patiënten die Eloxatin kregen ervaren minder kanker-gerelateerde evenementen en ongeveer 87% waren ziekte-vrij voor 3 jaar of meer, in vergelijking met 84% die niet ontvangen Eloxatin.6 Eloxatin is nu door de FDA goedgekeurd voor de adjuvante behandeling van de derde fase III darmkanker. Aangezien artsen medicatie voor de behandeling van andere dan die welke zij zijn goedgekeurd omstandigheden kan voorschrijven, kunnen sommige patiënten met stadium II dikke darm kanker kunnen behandeling ontvangen met Eloxatin.

Vooruitgang in operatie bij darmkanker

Chirurgische verwijdering van kanker blijft een integraal onderdeel van de behandelingsstrategie voor patiënten met Fase II darmkanker en veel patiënten zijn genezen met alleen deze behandeling. Conventionele chirurgie het openzetten van het bekken en / of buik om toegang tot de dikke darm bereiken. Zoals bij elke operatie, zijn er risico’s verbonden aan het verwijderen van kanker, waaronder infectie, bloedverlies, en andere mogelijke complicaties van een operatie.

Klinische studies hebben aangetoond dat een minder invasieve chirurgische techniek, genaamd laparoscopische chirurgie, kan meer aanvaardbaar dan en even effectief als conventionele chirurgie. Laparoscopische chirurgie betreft de plaatsing van kleine sondes in het gebied van de operatie. De probes bevatten camera’s en instrumenten voor het verwijderen van de kanker. De chirurg voert de operatie door de sondes tijdens het kijken naar zijn of haar bewegingen gevangen genomen door de camera en geprojecteerd op een groot scherm. Dit type procedure voorkomt de noodzaak van grote chirurgische incisies en kan gepaard gaan met minder complicaties, vooral infecties (abdominale infecties, urineweginfecties en longontsteking). Bovendien kunnen patiënten laparoscopische chirurgie ondergaan in het algemeen ervaren minder pijn na de operatie en hebben een sneller herstel tijd (terug naar de normale activiteiten).

Een recente studie van 233 patiënten in het Verenigd Koninkrijk heeft de lange termijn overleving van de open resectie vergelijking met laparoscopische resectie. De totale overleving prijzen waren vergelijkbaar in beide groepen, maar de traditionele open chirurgie was geassocieerd met een lagere cumulatieve recidief rate.8 De resultaten betekenen dat patiënten traditioneel een operatie ondergaan hadden een lager tarief dat de kanker terugkeert in vergelijking met de laparoscopische groep.

Een analyse van meer dan 100 ziekenhuizen en 3000 patiënten heeft aangetoond dat laparoscopische chirurgie beter op korte termijn wordt verdragen in vergelijking met open abdominale chirurgie op korte termijn. Laparoscopische patiënten bleef minder dagen in het ziekenhuis en had minder infections.9

Een ander onderzoek van laparoscopische chirurgie voor colonkanker die betrokken zijn 872 patiënten; ongeveer de helft van de patiënten onderging laparoscopische chirurgie hun kanker te verwijderen, en de andere helft onderging conventionele chirurgie. Het aantal patiënten dat een herhaling van de kanker en het aantal patiënten dat drie jaar of meer overleefden waren ongeveer hetzelfde voor beide procedures ervaren. Patiënten die laparoscopische chirurgie ondergingen brachten een minder dag in het ziekenhuis en vereist minder pijnmedicatie vergelijking met patiënten die standaard surgery.10 ondergaan

Bij de keuze tussen open en laparoscopische buikoperatie moeten patiënten en hun artsen de potentiële voordelen van laparoscopische chirurgie kortdurende weegt met een eventuele kleine toename kankerherhaling die kan worden geassocieerd met laparoscopische resectie. Patiënten kunnen kiezen op basis van hun eigen gezondheid en de expertise en de aanbevelingen van de chirurg.

gerichte therapie

Gerichte therapieën zijn geneesmiddelen tegen kanker die interfereren met de specifieke routes die betrokken zijn bij de groei van kankercellen of overleving. Sommige gerichte therapieën blokkeren groeisignalen bereiken kankercellen; anderen verminderen de bloedtoevoer naar kankercellen; en nog anderen stimuleren het immuunsysteem te herkennen en vallen de kankercel. Afhankelijk van de specifieke “target”, kunnen gerichte therapieën vertragen kanker celgroei of kanker celdood te verhogen. Gerichte therapieën kunnen worden toegepast in combinatie met andere kankerbehandelingen zoals gebruikelijke chemotherapie.

Erbitux ® (cetuximab): Erbitux is een vorm van gerichte therapie genoemd monoklonaal antilichaam. Het werkt door te binden aan een eiwit receptor op vele kankercellen genaamd de epidermale groeifactor receptor (EGFR). EGFR is betrokken bij celgroei en replicatie, en EGFR gericht, kan de verspreiding van kanker wordt verminderd of vertraagd.

Het beheren van Side Effects

Referenties

2 Benson AB, Schrag D, Somerfield MR. American Society of Clinical Oncology aanbevelingen over adjuvante chemotherapie voor fase II darmkanker. Journal of Clinical Oncology. 2004; 15: 3408-19.

3 Benson A, Schrag D, Somerfield M, et al. American Society of Clinical Oncology aanbevelingen over adjuvante chemotherapie voor fase II darmkanker. Journal of Clinical Oncology. 2004; 22: 3408-3419.

4 Figueredo A, Charette M, Maroun J, et al. Adjuvante therapie voor fase II darmkanker: een systematische review van de Cancer Care Ontario Program in Evidence-based Care gastro-intestinale kanker Disease Site Group. Journal of Clinical Oncology. 2004; 22: 3395-3407.

5 D Sargent, R Goldberg, J MacDonald, et al. Adjuvante chemotherapie voor Colon Cancer (CC) is gunstig Zonder aanzienlijk toegenomen toxiciteit bij oudere patiënten (Pts): Resultaten van een 3351 Pt Meta -Analyse. Proceedings van de 36e jaarlijkse bijeenkomst van de American Society of Clinical Oncology. Bloed. 2000; 19: Abstract # 933.

6 Andre T, Boni C, Mounedji-Boudiaf, et al. Oxaliplatin, Fluorouracil en Leucovorin als adjuvante behandeling voor darmkanker. New England Journal of Medicine. 2004; 350: 2343-2351.

7 Twelves C, Wong A, Nowacki M, et al. Capecitabine als adjuvante behandeling voor fase III Colon Cancer.New England Journal of Medicine. 2005; 352: 2696-2704.

10 Nelson H, Sargent D, Wie H, et al. Een vergelijking van laparoscopisch Assisted en Open colectomy voor darmkanker. New England Journal of Medicine 2004; 350: 2050-2059.

11 H Hurwitz, Fehrenbacher L, W Novotny, et al. Bevacizumab plus irinotecan, fluorouracil, en Leucovorin voor metastaserende colorectaalkanker. New England Journal of Medicine. 2004; 350: 2335-2342.

12 Cunningham D, Humblet Y, Siena S, et al. Cetuximab monotherapie en cetuximab plus irinotecan in irinotecan-refractair gemetastaseerd colorectale kanker. New England Journal of Medicine 2004; 351: 337-345.

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + zes =