Screening Kanker – Colonoscopy Brochure

Screening Kanker - Colonoscopy Brochurecolonoscopie Brochure

Dit A4 formaat brochure wordt geproduceerd door de Australische regering Department of Health and Ageing en de Gastroenterological Society of Australia. Het is ontworpen om informatie over de colonoscopie procedure te verstrekken.

Pagina laatst bijgewerkt op: 22 januari 2016 (deze pagina wordt automatisch gegenereerd en geeft updates van andere content binnen de website)

Colonoscopie – Feiten over

U bent aangemoedigd om uw arts in verband zien om uw FOBT resultaat. Na een overleg met uw arts, kan hij of zij raden dat u een colonoscopie. Colonoscopie is een procedure om de dikke darm (colon) controleren.

Deze brochure is bedoeld om u te voorzien van wat achtergrond informatie over colonoscopie, maar uw arts zal colonoscopie met u bespreken in detail voordat u de procedure te ondergaan. Als u vragen hebt over colonoscopie, raadpleeg dan uw arts.

Hoe wordt de darm voorbereid?

Om voor uw arts om de best mogelijke weergave te krijgen en maken het makkelijker colonoscopie, uw dikke darm behoeften van al het afval te reinigen materiaal. U krijgt een voorbereiding kit die volledige instructies bevat nodig. Meestal gaat het om een ​​speciaal dieet voor een dag of twee, bestaande uit geen vast voedsel, veel heldere vloeistoffen en laxeermiddelen de dag voor de procedure.


Neem uw reguliere medicijnen op de dag van de test.

bijzondere overwegingen

De volgende medicijnen moet worden gestopt ten minste een week voordat de procedure: ijzertabletten, aspirine en anti artritis drugs. Laat uw arts weten van tevoren wat medicijnen die u gebruikt, met inbegrip van over-the-counter items.

Als u diabetes heeft of hartklep-en vaatziekten of een pacemaker geïmplanteerd of nemen bloedverdunnende tabletten zoals warfarine is het belangrijk om dit te bespreken met uw arts voordat de colonoscopie is georganiseerd als speciale regelingen nodig kunnen zijn.

Je moet niets te eten of te drinken gedurende zes uur voordat de procedure wordt gedaan te hebben. Echter, kunt u een slok water met uw reguliere medicijnen hebben.

Je moet snel

Hebben niets te eten of te drinken gedurende zes uur voordat de procedure wordt gedaan. U moet uw medicatie met een slok water op de gebruikelijke tijden.

Zal ik sedatie of narcose worden gegeven?

Ja. Voordat de procedure, hetzij een kalmerend middel injectie of een lichte narcose wordt gegeven in de ader om u comfortabel, hoewel je nog wakker tijdens de gehele procedure kan zijn.

Hoe wordt colonoscopie gedaan?

De colonoscopie wordt uitgevoerd terwijl je op je zij liggen, maar het is vaak noodzakelijk voor u om op je rug op een bepaald moment tijdens de procedure liggen. Het instrument wordt ingebracht door de anus. De meeste colonoscopies nemen tussen de 20 en 45 minuten.

Als u nog vragen of opmerkingen neem dan contact op met uw arts voordat de colonoscopie.

Wat is een poliep?

Een poliep is een lichte groei aan de darmwand die mettertijd af kanker kan worden. Als poliepen worden gevonden zij gewoonlijk verwijderd ten tijde van het onderzoek. De meeste poliepen worden verwijderd door een draad strop rond de poliep en toepassen van een elektrische stroom (diathermie).

Als uw arts vermoedt dat een poliep al is veranderd in een kanker, dan is meestal een kleine steekproef, of biopsie, zal worden genomen voor onderzoek. Het zal niet mogelijk zijn om de verwijdering met u bespreken tijdens het onderzoek als je wat sedatie hebben gehad en kunnen niet in staat om helder te denken.

Wat gebeurt er na colonoscopie?

De procedure u het herstelgebied blijft gedurende ongeveer twee uur tot het effect van de sedatie uitgewerkt. Als je wakker wordt kan je het gevoel een beetje opgeblazen. Dit komt door de lucht die tijdens de procedure werd ingebracht. Dit zal passeren tijdens het volgende uur of zo. Zeer zelden, kunt u een kleine hoeveelheid bloed passeren. Dit komt door biopsieën die genomen zijn en niet van belang. U kunt dan naar huis gaan. Vanwege de sedatie gegeven is het belangrijk dat u een auto, reizen met het openbaar vervoer niet alleen hoeft te rijden, machines bedienen, juridische documenten te ondertekenen of alcohol te drinken gedurende 24 uur na uw test.

Het is sterk aangeraden dat een vriend of familielid neemt je mee naar huis en bij je blijft overnachten.

Veiligheid en risico’s

De colonoscoop is volledig gereinigd tussen elke patiënt het risico van overdracht van ernstige ziekten zoals HIV / AIDS, hepatitis B of C. Hoewel colonoscopie een hoge nauwkeurigheid te vermijden, bestaat het risico dat een afwijking niet gedetecteerd worden. Dit risico wordt verminderd als uw darmen goed wordt schoongemaakt, zodat de arts heeft een goed uitzicht. Ernstige complicaties van colonoscopie zijn zeldzaam op minder dan één op de vijfhonderd examens. Echter complicaties kunnen optreden zoals het volgende:

  • Intolerantie van de darm voorbereiding. Sommige mensen ontwikkelen duizeligheid, hoofdpijn of braken.
  • Reactie op de sedativa of verdoving. Dit is zeer ongebruikelijk, maar is van belang bij mensen met een ernstige hartziekte of longziekte.
  • Perforatie (een gat in de darmwand).
  • Major bloeden uit de darm. Dit kan het gevolg zijn van poliepen verwijderd.

Als deze ernstige complicaties voordoen kunt u een operatie of een bloedtransfusie nodig.

  • Zelden voorkomende bijwerkingen kunnen optreden met een procedure. De dood is een zeer vage mogelijkheden.
  • Wilt u meer informatie hebben bespreek dit dan met uw arts voordat de procedure.
  • Als u een van de volgende symptomen in de uren of dagen na de colonoscopie moet u onmiddellijk contact opnemen met het ziekenhuis of de kamers van uw arts: ernstige buikpijn, zwarte teerachtige bewegingen, aanhoudende bloeden uit de anus, koorts of andere symptomen die ertoe leiden dat u zorg.

Toestemming

Uw arts zal de voordelen en risico’s met u bespreken voordat u een colonoscopie, en je moet je toestemming te geven voor de colonoscopie kan worden uitgevoerd. Dit moet met uw arts of een personeelslid van de faciliteit waar u het hebben van de procedure worden besproken. Als u nog vragen hebben met betrekking tot de procedure, zal uw arts in staat zijn om ze te beantwoorden. U kunt kiezen om een ​​colonoscopie in een openbare of particuliere faciliteit. Als u een particuliere ziektekostenverzekering, en zijn van plan om uw colonoscopie als een prive-patiënt, moet u met uw arts over waar de procedure zal plaatsvinden praten en of er geen kloof of out-of-pocket kosten zullen zijn voor u om te betalen naar de dokter voor de procedure. U moet ook controleren bij uw ziekenfonds voordat de procedure om erachter te komen wat uw zorgverzekering dekt.

Het krijgen van uw resultaten

Uw arts zal de resultaten van uw colonoscopie uit te leggen.

Uw arts zal ook gevraagd worden om de resultaten van uw colonoscopie om de Screening National Bowel Cancer Program Registreer bieden. Deze informatie wordt beschermd door de wet (Privacy Act 1988) en uw persoonlijke gegevens niet onrechtmatig worden bekendgemaakt.

Onthouden

Stel vragen als je niet zeker bent over alle informatie die u ontvangt. U zou graag iemand mee te nemen wanneer u uw arts om uw procedure te bespreken bezoeken. Uw arts zal blij zijn om eventuele vragen te beantwoorden.

Waar kan ik meer informatie krijgen?

U kunt meer informatie over te krijgen:

Het programma telefonisch de National Bowel Cancer Screening Program Informatie Line op 1800 118 868 of een bezoek aan de Cancer Screening website .

Darmkanker telefonisch de Cancer Information Service op 13 11 20 of door een bezoek aan de Cancer Council Australië website .

Deze brochure is ontwikkeld in samenwerking met de Digestive Health Foundation, de educatieve tak van de Gastroenterological Society of Australia website .

Deze brochure kan niet helemaal volledig te zijn en is bedoeld als slechts een leidraad. De informatie die hier gegeven is correct bij het ter perse gaan, maar kan in de toekomst veranderen. Als u nog vragen heeft kunt u ze op te trekken met uw arts.

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + 16 =