Schildklier Scan Get the Facts on This Procedure

Schildklier Scan Get the Facts on This Procedure

Hoe wordt de schildklier scan uitgevoerd?

Reader Stories


Een schildklier scan is een poliklinische ingreep meestal gedaan in de medische afdeling nucleaire van een ziekenhuis. Dit is meestal deel uit van de afdeling radiologie.

Als u een schildklier scan, wordt u gevraagd om een ​​drankje te nemen, of te slikken een pil met jodium. U zult dan wachten tot de jodium door de schildklier te nemen – meestal ongeveer 4 uur. Op dit moment ligt u onder een scintography camera en het zal beelden die direct correleren met de hoeveelheid jodium door de schildklier genomen. Dit gebeurt door het tellen van de intensiteit en plaats van de gammastraling geëmitteerd door het radioactief gemerkte jood. U verlaat dan het ziekenhuis en terug binnen 24 uur een tweede scan uitgevoerd op dezelfde wijze hebben.

Er zijn geen beperkingen tijdens deze interval van 24 uur, behalve dat u wordt gevraagd om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het plassen. Dit komt doordat het radioactief jodium uit het lichaam wordt verwijderd door de urine, en het is veiliger om anderen in deze tijd contact met urine te voorkomen. Zorg ervoor dat u laat de arts die de test weten als je een allergie voor jodium. of als u veel jodium-bevattende voedingsmiddelen (zoals sushi) voorafgaand aan de test hebben ingenomen.

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 − 5 =