Nicotine veroorzaakt hoge bloeddruk – het is een feit

Nicotine veroorzaakt hoge bloeddruk - het is een feitNicotine veroorzaakt hoge bloeddruk.

Hypertensie is hoge bloeddruk. De bekende oorzaken zijn; hoog cholesterolgehalte, overgewicht, chronische stress en roken.

Hoge bloeddruk verhoogt de belasting van het hart en de linker ventrikel geleidelijk vergroot. Wanneer dit de toename in grootte van de hartspier gebeurt betekent het hart meer zuurstof nodig. Wanneer de extra zuurstof die nodig is door het hart niet de hartspier lijdt honger en na verloop van tijd wordt afgeleverd kan dit leiden tot een infarct.

Myocardinfarct (MI) is de medische term voor een hartaanval. Myocard = hart, Infarct = dood weefsel. (Ruwe vertaling).

Met&# Xa0; hypertensie komt toegenomen belasting van de wanden van de bloedvaten in het lichaam die het risico op aneurysma, hartaanvallen en beroertes verhoogt. Heel vaak de vaten meest getroffen zijn die de bevoorrading van de netvlies van het oog het resultaat van die visie wordt verstoord.


De behandeling moet in de eerste plaats omvatten veranderingen in levensstijl – stoppen met roken als u rookt, gewicht te verliezen als je zwaarlijvig bent en proberen om stressfactoren te verwijderen uit je leven als je gestresst bent. Regelmatige lichaamsbeweging en het beperken van zout, vetten en calorieën zal verbetering van het verkeer.

Als u zijn gediagnosticeerd met een hoge bloeddruk. antihypertensiva zal waarschijnlijk zoals voorgeschreven worden; calciumantagonisten, bètablokkers, diuretica en vaatverwijders.

Bètablokkers verminderen van de rusthartslag en de bloeddruk. Diuretica bevorderen het verlies van water en zout in de nieren die het volume van het bloed verlaagt. Vaatverwijdende middelen verwijden de bloedvaten waardoor de bloeddruk.

Het roken van sigaretten met zich meebrengt alle chemische stoffen ingeademd elke keer dat u sleept op een rook. Nicotine is niet kankerverwekkend, die het alleen betekent dat veroorzaakt geen kanker zoveel mensen geloven dat als ze doorgaan met nicotine gebruiken, maar stoppen met roken dan zullen ze niet schadelijk voor hun gezondheid.

Het ding met nicotine is echter dat het een vasoconstrictor waardoor veroorzaakt de bloedvaten vernauwen en dit maakt het moeilijker voor het hart om bloed rond te pompen lichaam. Het extra werk dat het hart heeft te maken zorgt ervoor dat de bloeddruk stijgen. Dus als je besluit om te stoppen met roken met behulp van nicotinevervangers moet je beseffen dat je alleen kunt blijven gebruiken nicotine voor een korte tijd – uiteindelijk moet je stoppen met het gebruik van nicotine helemaal.

bron www.how-to-quit-smoking.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − tien =