Mammografie voordelen, risico’s, wat u moet weten

Mammografie voordelen, risico's, wat u moet wetenMammografie: voordelen, risico’s, wat u moet weten

Log in op de aanbevelingen (Meer) ontvangen


mammogrammen don&# X2019; t borstkanker voorkomen, maar ze kunnen levens redden door het vinden van borstkanker zo vroeg mogelijk.

Sinds die tijd hebben de American Medical Association, de American College van Verloskundigen en Gynaecologen, de American College of Radiology, de American Cancer Society, het National Cancer Institute en de National Comprehensive Cancer Network alle richtlijnen uitgevaardigd zeggen dat alle vrouwen in aanmerking zou moeten zijn voor het screenen van mammogrammen te beginnen op de leeftijd van 40.

Vinden borstkanker vroeg mammografie betekent ook dat veel meer vrouwen behandeld voor borstkanker kunnen hun borsten houden. Wanneer vroeg gevangen, kunnen gelokaliseerde vormen van kanker worden verwijderd zonder toevlucht te nemen tot verwijdering van de borst (mastectomie).

Het grootste risico van mammogrammen is dat ze aren&# X2019; t perfect. Normaal borstweefsel kan borstkanker te verbergen, zodat het niet te zien op het mammogram. Dit heet een vals-negatieve. En mammografie kan een afwijking die eruit ziet als een vorm van kanker, maar blijkt normaal te zijn te identificeren. Deze "vals alarm" wordt een vals positief. Naast zorgen te maken over worden gediagnosticeerd met borstkanker, een vals positief betekent meer tests en follow-up bezoeken, die stressvol kan zijn. Om make-up voor deze beperkingen, meer dan mammografie is vaak nodig. Vrouwen moeten ook borstzelfonderzoek te oefenen, krijgen regelmatig borstonderzoek door een ervaren beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg, en in sommige gevallen ook een andere vorm van de borst beeldvorming te krijgen, zoals borst MRI en echografie.

Vijf belangrijke dingen om te weten over mammogrammen

 1. Ze kan uw leven redden. Het vinden van borstkanker vermindert vroege uw risico te overlijden aan de ziekte met 25-30% of meer. Vrouwen moeten beginnen met mammogrammen jaarlijks op de leeftijd van 40, of eerder als ze met een hoog risico.
 2. Wees niet bang. Mammografie is een snelle procedure (ongeveer 20 minuten), en ongemak is minimaal voor de meeste vrouwen. De procedure is veilig: er is slechts een zeer kleine hoeveelheid van de blootstelling aan straling van een mammogram. Om de angst van het wachten op de resultaten te verlichten, ga dan naar een centrum dat u de resultaten zal geven voordat u vertrekt.
 3. Klik hier voor de beste kwaliteit die je kunt. Als u dichte borsten of jonger bent dan 50 jaar, proberen om een ​​digitale mammogram krijgen. Een digitale mammografie is opgenomen op een computer, zodat artsen kunnen vergroten bepaalde delen te kijken naar hen nauwer.

Andere tips:

 • Breng uw verleden mammogram films / resultaten met u. als jij&# X2019; ve om dezelfde inrichting geweest, zorg ervoor dat uw resultaten uit het verleden zijn beschikbaar voor iedereen die het lezen van de studie.
 • Zodra u een faciliteit u vertrouwen in vinden, proberen om er gaan elk jaar, zodat uw mammogrammen kan worden vergeleken van jaar tot jaar.
 • Heeft u meer dan één radioloog lees je studie, als uw verzekering dit dekt.
 • Vraag of je centrum heeft CAD &# X2014; Computer-aided detection &# X2014; een tool die de radioloog helpt bij het vinden van alle gebieden van zorg dat verdere aandacht nodig hebben.
 • als jij&# X2019; ve verwezen voor een mammogram als gevolg van een verdacht knobbeltje of een vaststelling op een andere test, zorg ervoor dat uw arts bevat een gedetailleerde nota over de vraag waarom het mammogram is besteld. Bijvoorbeeld, als de arts een knobbel gevoeld in het bovenste gedeelte van de borst, dichter bij de oksels, de noot zou kunnen zeggen, &# X201C; voelbare massa in de bovenste buitenste kwadrant, linkerborst, uitsluiten afwijking.&# X201D; Wees bereid om te praten over eerdere ongewone bevindingen of symptomen van de technoloog die het mammogram uitvoert.
 • Werk samen met uw arts om uw mammogram resultaten te vergelijken met enig andere tests u hebt gedaan had, zoals echografie of MRI.
 • Op de dag van het examen, draag een rok of broek, in plaats van een jurk, omdat je&# X2019; ll moet uw top voor de test te verwijderen. Don&# X2019; t dragen deodorant of anti-transpirant, omdat deze kan worden weergegeven op de film en interfereren met de testresultaten.
 • Vermijd het plannen van uw mammogram op een moment dat je borsten zijn gezwollen of inschrijving, zoals vlak voor je menstruatie.
 • Bespreek uw familiegeschiedenis van borstkanker en andere vormen van kanker &# X2014; van zowel je moeder en vader&side s; # x2019 &# X2014; met uw arts.
 • Als u don&# X2019; t geen resultaten binnen 30 dagen, bel dan met uw arts of testfaciliteit te vragen voor de resultaten.
 • Mammografie is onze meest krachtige opsporing van borstkanker tool. Echter, mammogrammen mis nog 20% ​​van de borstkankers die gewoon zijn niet zichtbaar met behulp van deze techniek. Andere belangrijke instrumenten &# X2014; zoals zelfonderzoek van de borsten, klinisch borstonderzoek, en eventueel echografie of MRI &# X2014; kunnen en moeten worden gebruikt als aanvullende instrumenten, maar er zijn geen substituten of vervangers voor een mammogram.
 • Een ongewone resultaat vereisen verdere testen betekent niet altijd dat je borstkanker. Het&# X2019; s normaal te maken als je terug voor meer testen gecalled, maar probeer niet om de ergste veronderstellen totdat je meer informatie.
 • Er zijn mythes over mammogrammen dat je over op tv of internet zou kunnen hebben gehoord geweest. Eén van deze mythen is dat de druk van mammogrammen op een kwaadaardige tumor hem open kunnen breken en leiden tot het uitzaaien. Er is absoluut geen bewijs voor deze bewering. In feite, niet om een ​​mammogram of niet uitoefenen genoeg compressie tijdens een mammogram het risico van een vertraagde diagnose verhogen, wat resulteert in een hoger risico van metastatische ziekte.

  Wanneer moet een mammogram te krijgen

  Er is veel verwarring die er zijn over wanneer en hoe vaak u een mammogram te krijgen. Voor nu, de aanbeveling is dat vrouwen krijgen een mammogram eenmaal per jaar, te beginnen op de leeftijd van 40. Als je een hoog risico op borstkanker, met een sterke familiegeschiedenis van borstkanker of eierstokkanker, of bestraling aan de borst hebben gehad in het verleden, is het aanbevolen dat je begint met de jaarlijkse mammogrammen op een jongere leeftijd (vaak beginnend rond de leeftijd van 30). Dit is echter iets dat je met uw zorgverzekeraar moet bespreken.

  Ook u kunt bestellen hier.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  14 + 11 =