Magnetic Resonance Imaging van het cardiovasculaire systeem – Cardiac MRI

Magnetic Resonance Imaging van het cardiovasculaire systeem - Cardiac MRIMagnetic Resonance Imaging van het cardiovasculaire systeem – Cardiac MRI

Nummer: 0520

Aetna beschouwt magnetic resonance imaging (MRI) van het cardiovasculaire systeem medisch noodzakelijk is voor de hieronder genoemde aanwijzingen, in overeenstemming met de richtlijnen die zijn ontwikkeld door het American College of Cardiology Foundation, American College of Radiology (ACR) en de American Heart Association (AHA):

Thoracale aorta ziekte

Bijvoorbeeld: abnormale aorta contour of grootte op röntgenfoto van de borst, differentiatie van mediastinale massa versus vasculaire abnormaliteit, uit te sluiten aortadissectie, aneurysma, lekkende thoracale aneurysma, uit te sluiten van de aorta bron van perifere embolisatie, Valsalva aneurysma, Marfan syndroom en aorta ringvormige ACTAsia , na de therapie van de aorta dissectie van aortaboog anomalieën, coarctatio na aorta angioplastiek, periaortic abces of infectie; of

pericardiale ziekte

Bijvoorbeeld: om pericardiale dikte en detectie van uitzaaiingen, voor het diagnosticeren van pericarditis en beklemming, voor het diagnosticeren van effusie en tamponade beoordelen; of

Externe of interne massa, pathologie van de longen en het borstvlies

Bijvoorbeeld: borstwand en mediastinale tumor invasie van de longen en het borstvlies, lipoom, holte tumoren, en differentiatie van de tumor van trombus, de beoordeling van vasculaire invasie, hilair assessment en paracardial / cardiale invasie, pleura ziekten; of

Pathologie met de omliggende structuren

Bijvoorbeeld: de intrinsieke afwijkingen van de longslagaders, waaronder centrale trombi, aneurysma, stenose, occlusies, dissectie en extra-vasculaire ziekte waarbij de longslagaders evalueren; of

Evaluatie van ventriculaire dysplasie; of

Aangeboren hartafwijkingen

Bijvoorbeeld: pulmonaire atresia, ernstige belemmering van de rechter ventrikel outflow tract, complex cyanotische hartziekte, pulmonale veneuze afwijkingen, na de operatie voor de correctie van aangeboren hartafwijkingen; of

Hartfunctie, de morfologie en structuur als de volgende criteria wordt voldaan:

Nadat is vastgesteld dat echocardiogram is onduidelijk; of

Atriale fibrillatie, ter beoordeling linkeratrium structuur en functie bij personen met atriale fibrillatie en bepaalt longader anatomie vóór of na elektrofysiologie procedures.

Ziekten van de grote aderen

Bijvoorbeeld: verworven en aangeboren afwijkingen van de bovenste holle ader, vena cava inferior en portal veneuze systeem (bijv vena cava trombus, differentiatie van de tumor trombus en bloedstolsel van de vena cava, superior vena cava syndroom, superior vena caval invasie of omhulsel door long of mediastinale tumoren, diagnose van Budd-Chiari syndroom, en diagnose van caval anomalieën); of

Hartklepafwijkingen wanneer aan de volgende criteria wordt voldaan:

Nadat is vastgesteld dat echocardiogram en Doppler studies zijn niet eenduidig; of

Demonstratie van complicaties van infarct

Bijvoorbeeld: de vorming van een aneurysma, muurschildering trombusvorming, om de regionale wandbeweging of wand verdikking afwijkingen van een beschadigde linker hartkamer te demonstreren.

Perifeer arterieel vaatlijden (PAD)

Anatomische locatie en de mate van stenose van PAD diagnosticeren en aan personen met een onderste extremiteit PAD als kandidaten voor endovasculaire ingreep te selecteren.

cardiomyopathie

Om cardiomyopathie (infiltratieve [amyoid, sarcoid], hypertrofische cardiomyopathie, of als gevolg van cardiotoxische therapieën) te evalueren.

myocardiet

Voor verdere evaluatie van vermoedelijke acute myocarditis

Defect in het ventriculaire septum

Om ventrikelseptumdefect diagnosticeren wanneer echocardiografie niet haalbaar is of wanneer echocardiografische bevindingen zijn niet diagnostisch.

Aetna acht MRI van het cardiovasculaire systeem experimentele onderzoek als screeningstest voor cardiovasculaire ziekte, ter beoordeling van acuut coronair syndroom / acute niet-specifieke pijn op de borst, voor het detecteren van trombi in het linker hartoor bij personen met atriale fibrillatie, acute afstoting na hart transplantatie, voor het voorspellen van ventriculaire tachyarrhythmic gebeurtenissen (bijv plotselinge hartdood, reanimatie na hartstilstand, het optreden van ventriculaire aritmieën en geschikte implanteerbare cardioverter-defibrillator therapie) voor evaluatie van een gedilateerde inferior vena cava, en voor alle andere indicaties (behalve die opgesomde bovenstaand).

Aetna beschouwt intravasculaire MRI experimentele en onderzoek voor het opsporen van coronaire kwetsbare plaques.

Aetna acht hele hart coronaire MRI experimenteel onderzoek en voor de niet-invasieve evaluatie van de kransslagaders.

Verzoeken om cardiale MRI voor indicaties die hierboven niet zijn vermeld, zijn onderworpen aan medische beoordeling.

Enig bewijs van herhaling van diensten, zoals het gebruik van geautomatiseerde axiale tomografie (CT) scan, radionuclide onderzoek, echografie, radio-isotoop scannen, sonograms en MRI, is onderworpen aan medische beoordeling voor een evaluatie van de medische noodzaak van de MRI. Er moet een dwingende reden voor meerdere diagnostische procedures; in zulke gevallen moet het MRI alleen medisch noodzakelijk geacht wanneer de arts documenten specifieke nodige informatie worden verkregen uit de aanvullende test (s) de eerste test niet voorzag. Indien een reclame blijkt dat MRI werd uitgevoerd om een ​​vermoedelijke medisch noodzakelijk voorbehoud detecteren maar toonde een niet-medisch noodzakelijk indicatie is het MRI medisch noodzakelijk wordt geacht.

Achtergrond

Magnetic resonance imaging (MRI) is een niet-invasieve beeldvorming procedure hoofdzakelijk gebruikt voor het bestuderen van intracraniale en intra-spinale pathologie, en voor het evalueren van afwijkingen van het bewegingsapparaat, het hart en bekken. Het wordt ook gebruikt om abdominale viscerale vertaald kunnen worden.


MRI maakt gebruik van een gepulste radiofrequente golf in aanwezigheid van een sterk magnetisch veld om beelden van hoge kwaliteit het lichaam in een vlak produceren. MRI kan de voorkeur hebben om een ​​compuetd tomografie (CT) scan vanwege de gevestigde capaciteit om zachte weefsel af te beelden, vaak zonder dat contrastmateriaal.

Tijdens een MRI-onderzoek wordt de patiënt geplaatst in een zeer sterke holle magneet. Een fractie van de waterstofatomen binnen het lichaam van de patiënt sluiten zich bij het magnetische veld. Het lichaam gebied wordt onderzocht wordt blootgesteld aan radiogolven die eerst worden geabsorbeerd en vervolgens uitgezonden. De uitgezonden golven uitgegroeid tot de MRI-signaal. Het signaal wordt geanalyseerd door computer en verwerkt in beelden van het lichaam. De beelden zijn meestal in de vorm van schijven door het lichaam. De schijfjes kunnen worden genomen in een vlak. MRI heeft ook de mogelijkheid om 2-, 3- of 4-dimensionale data te verkrijgen. Beelden met hoge signalen verschijnen wit (bijv. Vet) en mensen met een lage signalen verschijnen zwart (bijvoorbeeld lucht in de longen).

MRI wordt soms uitgevoerd met gebruik van contrastmiddelen voor specifieke indicaties om een ​​gewenst beeld te verkrijgen. enhancement contrastmiddelen zijn goedgekeurd door de Federal Drug Administration voor het gebruik met MRI: Magnevist, (gadopentetaat dimeglumine), ProHance, (gadoteritol), Omniscan, (gadodiomode), Ultravist, (iopromide), en Ferumoxsil (feroxide).

Magnetische resonantie beeldvorming op het gebied van cardiologie evolueert in een dynamische tempo. Vanwege het gebrek aan beschikbaarheid van geavanceerde MRI technologie en expertise, echocardiografie, vooral trans-esofageale echocardiografie (TEE), blijft de algemeen aanvaarde modaliteit voor de evaluatie van cardiale anatomie en functie van de tijd door de meeste artsen . Volgens de literatuur, 50 tot 60% van de bevolking niet voldoende kan worden afgebeeld met echocardiogram. Voor deze patiënten is MRI bleek uitzonderlijk belangrijk. MRI heeft de volgende belangrijke kenmerken dat zij effectief zijn voor de evaluatie van het cardiovasculaire systeem:

Fast gradient echo technieken gebruikt kunnen worden om de mondiale en regionale ventriculaire contractiele functie te beoordelen;

Het kan van hoge resolutie beelden van de hartkamers en grote schepen zonder contrastmiddelen;

Het heeft geen moeilijkheden bij de waardering rechter ventriculaire functie;

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + zes =