kankerachtig sarcoom

Huis gt; Melanoom / sarcoom

Melanoom / sarcoom

chirurgen

Wat Is Melanoom?

Melanoom is de meest ernstige vorm van huidkanker.

Melanoom is de meest ernstige vorm van huidkanker. Het begint in de huid cellen, genaamd melanocyten. Hoewel melanoom hoofdzakelijk wordt gevonden op de huid, kan het ook voorkomen in het oog (oogmelanoom).

Melanocyten zijn de cellen die melanine, dat de huid zijn kleur geeft maken. Melanine beschermt de diepere lagen van de huid tegen schadelijke ultraviolette van de zon (UV) straling.

Wanneer mensen tijd doorbrengen in het zonlicht, de melanocyten maken meer melanine, waardoor de huid te bruinen. Dit gebeurt ook wanneer de huid wordt blootgesteld aan andere vormen van ultraviolet licht (zoals in een Solarium). Als de huid te veel ultraviolet licht ontvangt, kan de melanocyten beginnen te groeien abnormaal en kwaadaardig geworden. Deze aandoening heet melanoom.

Hoe en waar komt melanoom verschijnt?

Het eerste teken van melanoom is vaak een verandering in de grootte, vorm of kleur van een mol. Maar melanoom kan ook worden weergegeven op het lichaam als een nieuwe mol.

  • Bij mannen, melanoom toont vaakst up:
  • op het bovenlichaam, tussen de schouders en heupen
  • op het hoofd en de nek

Bij vrouwen melanoom ontwikkelt zich vaak op de onderbenen.

  • In donkere huid mensen, verschijnt melanoom vaak:
  • onder de vingernagels of teennagels
  • op de palmen van de handen
  • op de voetzolen

Hoewel deze zijn de meest voorkomende plaatsen op het lichaam voor melanomen te verschijnen, kunnen ze overal op de huid verschijnen. Dat is waarom het belangrijk is om altijd uw huid te onderzoeken om te controleren of er nieuwe moedervlekken of veranderingen in molen

Met een vroege diagnose en behandeling, de kans op herstel zijn zeer goed.

De kans op het krijgen van melanoom neemt toe naarmate je ouder wordt, maar mensen van alle leeftijden kan melanoom krijgen. In feite, melanoom is een van de meest voorkomende kankers bij jonge volwassenen (leeftijd 25 tot 29). Elk jaar meer dan 50.000 mensen in de Verenigde Staten leren dat ze hebben melanoom.

Melanoom is een ernstige en soms levensbedreigende kanker. Als melanoom is gevonden en in een vroeg stadium behandeld, de kans op herstel zijn zeer goed. Als het niet vroeg wordt gevonden, kan melanoom groeien dieper in de huid en verspreid naar andere delen van het lichaam. Deze spreiding heet metastase.

Zodra melanoom is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam buiten de huid, is het moeilijk te behandelen.

Wat is sarcoom?

Sarcoom is de naam toegepast op een verscheidenheid van kwaadaardige tumoren die voorkomen in vet, pezen, spieren, botten, kraakbeen en zenuwcellen. Sarcomen zijn zeldzaam in vergelijking met carcinomen, die zich ontwikkelen in de klieren en organen van het lichaam zoals long-, borst en prostaat. Er wordt geschat dat 7,500-8,000 nieuwe sarcomen zich jaarlijks in de Verenigde Staten op een totaal van meer dan 1 miljoen nieuwe gevallen van kanker per jaar. Ongeveer 1% korting op alle volwassen kanker sarcoom, terwijl 15-20% van alle kinderen’s kankers zijn sarcomen.

Hoe en waar komt sarcoom adverteren?

Sarcoom kan overal optreden in het lichaam, vaak diep verborgen in de ledematen. Ze zijn moeilijk te diagnosticeren, moeilijk te detecteren en moeilijk te behandelen. Biopsie is de enige diagnostisch hulpmiddel en chirurgie vaak de enige curatieve behandeling.

Symptomen van sarcoom kan worden, maar zijn niet beperkt tot, een nieuwe of groeiende knobbel, buikpijn, bloed in de ontlasting of braaksel, en zwarte, teerachtige ontlasting. Aangezien symptomen van sarcomen vaak niet tot de ziekte wordt voortbewogen, slechts ongeveer 50% van weke delen sarcomen worden in een vroeg stadium, voordat zij verspreid.

Hoe kan ik de diagnose als ik sarcoom?

Als een zacht weefsel sarcoom wordt vermoed, een biopsie worden gedaan. Het type biopsie dat gedaan wordt gebaseerd op de grootte en locatie van de tumor. Er zijn twee soorten biopsie die kunnen worden gebruikt:

  • Incisiebiopsie: Het verwijderen van een deel van een forfaitaire of een stukje weefsel.
  • Core biopsie: Het verwijderen van weefsel met behulp van een grote naald.
  • Excisiebiopt: Het verwijderen van een gehele gezwel of weefselgebied dat doesn’t kijken normaal.

Monsters worden genomen van de primaire tumor, lymfeklieren en andere verdachte gebieden. Een patholoog bekijkt de weefsel onder een microscoop te zoeken naar kankercellen en om uit te vinden van de graad van de tumor. Het cijfer van een tumor hangt af van hoe abnormale de kankercellen kijken onder een microscoop en hoe snel de cellen zich delen. High-grade tumoren groeien meestal en sneller verspreiden dan de low-grade tumoren. Omdat weke delen sarcoom harde t diagnose kan zijn, moeten patiƫnten vragen om biopsie monsters gecontroleerd door een patholoog die ervaring heeft in de diagnose van weke delen sarcoom heeft hebben.

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − 9 =