Kanker van Hersenen oorzaken, symptomen, behandeling – Examens Kanker van Hersenen en Tests


Kanker van Hersenen oorzaken, symptomen, behandeling - Examens Kanker van Hersenen en Tests

Examens en Tests Kanker van Hersenen

Indien bevindingen van een medische anamnese en lichamelijk onderzoek voorstellen om de gezondheidszorg professional die een persoon een probleem in de hersenen of hersenstam kan hebben, kunnen aanvullende onderzoeken worden gedaan.

 • Veel mensen zullen een CT-scan van de hersenen, vooral als de persoon emergently gezien.
 • Deze test is als een X-ray maar toont meer gedetailleerd in drie dimensies.
 • Meestal, een kleurstof, aangeduid als een contrastmiddel wordt geïnjecteerd in de bloedstroom afwijkingen op de scan markeren.

Mensen met hersenkanker hebben vaak andere medische problemen; daarom kan routine laboratoriumtests worden uitgevoerd.

 • Deze omvatten analyse van bloed, elektrolyten. leverfunctietesten, en een bloedstolling (coagulatie) profiel.
 • Als de persoon heeft mentale status veranderen als het belangrijkste symptoom, kan bloed of urine worden gedaan om uit te sluiten drugsgebruik als oorzaak van dergelijke symptomen.

De standaard manier van evalueren van de aard en omvang van een hersentumor een MRI-scan (sommige ziekenhuizen niet MRI scanners).

 • Dit komt omdat MRI een hogere sensitiviteit voor het detecteren van de aanwezigheid en kenmerken van een tumor. Specifiek is de verhouding van de tumor naar de omliggende hersenen, de hersenen bekledingen, cerebrospinale vloeistof ruimten en vasculaire structuren onderzocht om te komen tot een voorlopige diagnose van de aard van de tumor.
 • Op dit moment echter veel instellingen die wel MRI-scanners nog steeds gebruik maken van de CT-scan als een screening test voor tumoren.

Als CT- of MRI-scans de aanwezigheid van een hersentumor, zal de persoon aangeduid hersenchirurgie (neurochirurg). Als men in het gebied, de persoon kan ook worden naar een specialist in radiotherapie heet een oncoloog straling genoemd. en een medisch oncoloog indien zij zich in de chemotherapeutische behandeling van hersentumoren (medisch of neuro-oncoloog).

De volgende stap in de diagnose bevestigt dat de persoon kanker in de hersenen. Een scan kan worden beschouwd als zeer verdacht en zelfs zeer waarschijnlijk een hersentumor aantonen, maar bevestiging vereist weefseldiagnose waar mogelijk. Een klein monster van de tumor (biopsie) opgenomen in het type tumor en de graad van de tumor te identificeren.

 • De meest gebruikte techniek voor het verkrijgen van een biopsie is een chirurgische procedure genaamd een craniotomie. De schedel is geopend, meestal met de bedoeling van het verwijderen van de gehele tumor als mogelijk. Een biopsie wordt vervolgens uit de tumor.
 • Als de chirurg in staat is de gehele tumor, wordt een klein stukje van de verwijderde tumor.
 • In sommige gevallen is het mogelijk om een ​​biopsie te verzamelen zonder de schedel. De exacte locatie van de tumor in de hersenen stereotactische bepaald, dat wil zeggen door CT of MRI scans niet het hoofd stil in een raam wordt. Een klein gat wordt vervolgens in de schedel en een naald geleid door het gat naar de tumor. De naald verzamelt de biopsie en wordt verwijderd. Deze techniek wordt stereotaxis of stereotactische biopsie genoemd. Dit proces niet de tumor te behandelen en wordt meestal gereserveerd voor situaties waarin de tumor niet of slechts wordt gedacht stralingsgevoelige therapie (zoals CNS lymfoom of pijnappelklier kiemceltumor) en chirurgie is niet noodzakelijk voldoende wordt de patiënt .
 • De biopsie wordt onder een microscoop onderzocht door een patholoog (een arts die gespecialiseerd is in de diagnose van ziekten door naar cellen en weefsels) en meestal krijgt een cijfer NCI.

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − 1 =