Hypertensie – Types, Pathofysiologie, Explain Blood Pressure

Hypertensie - Types, Pathofysiologie, Explain Blood PressureHypertensie – Types, Pathofysiologie, Explain Blood Pressure

Wat is hoge bloeddruk?

hypertensie is de medische term voor hoge bloeddruk. Dit is een hogere dan normale druk in de bloedvaten bloed doorheen reist. Hoge bloeddruk op de korte termijn geen significante schade veroorzaken in het lichaam en kan zelfs onopgemerkt blijven. Echter kan langdurige verhoging van de bloeddruk tot een groot aantal ziekten die voornamelijk het cardiovasculaire systeem en neveneffecten voor bijna elk orgaan en in het lichaam.

Normaal en hoge bloeddruk

De nauwkeurige definitie van hypertensie is de verhoging van de arteriële bloeddruk – druk tegen de vaatwanden. Druk in de slagaders zorgt ervoor dat er voldoende kracht zuurstofrijk bloed voortbewegen alle weefsels in het lichaam. Het zorgt ook dat deze kracht wordt via de aders zodat de zuurstofarme bloed terug kan keren naar het hart voor re-oxygenatie in de longen.

De druk waarbij het bloed zonder schade aan de bloedvaten of orgaan gehouden wordt gewoonlijk aangeduid als de normale bloeddruk. Een systolische druk van 120 mm Hg en diastolische druk van 80 mm Hg wordt beschouwd als een normale bloeddruk in volwassenen (120/80 mm Hg). Het kan iets hoger of lager zijn en binnen een normaal bereik nog steeds.

Indien aanzienlijk stijgt boven deze dan gedefinieerd als hypertensie volgens de onderstaande criteria. Als de bloeddruk aanzienlijk lager is dan de normale waarde dan gedefinieerd als hypotensie (lage bloeddruk).

Met betrekking tot de werkelijke druk en waarden moeten de volgende criteria aanwezig te zijn voor de diagnose hypertensie te stellen.

 • een systolische druk. dat de druk in de bloedvaten tijdens samentrekking van het hart, dan 139 mm Hg .
 • een diastolische druk. dat de druk in de bloedvaten terwijl het hart is ontspannen en de ventrikels vullen met bloed, dan 89 mm Hg .

Idealiter drie lezingen die een verhoogde bloeddruk 140/90 mm Hg moeten worden geregistreerd zodat hypertensie worden gediagnosticeerd.

Types of Hypertension

Hypertensie kan grofweg worden verdeeld in goedaardig en kwaadaardig .

 • goedaardige hypertensie omvat primaire (essentiële) hypertensie en secundaire hypertensie.
 • Primaire hypertensie Ook bekend als essentiële hypertensie of idiopathische hypertensie. De precieze oorzaak is niet bekend, hoewel het mechanisme ziekte is vastgesteld in hoge mate en diverse hypotheses bestaat waarom het gebeurt.
 • secundaire hypertensie een gevolg van bepaalde ziekten.
 • goedaardige hypertensie. primaire of secundaire, kan leiden tot een reeks complicaties gedurende verscheidene jaren of decennia.
  • maligne hypertensie is ook bekend als versnelde hypertensie en is goed voor een minderheid van de gevallen hypertensie. Het is een plotselinge en ernstige vorm van hypertensie die, indien onbehandeld kan leiden tot de dood binnen één of twee jaar verlaten.

  pathofysiologie

  Hoewel de oorzaak van primaire hypertensie is niet volledig begrepen, kan de nauwe band met obesitas en vaak verbetering na gewichtsverlies suggereert één of meer van de volgende mechanismen:

  1. hartminuutvolume verhoogd bloed moet worden verdeeld over een groter lichaamsgewicht.
  2. vasculaire weerstand veroorzaakt door vernauwing van de bloedvaten (vasoconstrictie) ten gevolge van sympathische activiteit en eventueel verder door hormonale invloed geassocieerd met verhoogde vetopslag bijgedragen.
  3. Zout en waterretentie is te wijten aan een grotere reabsorptie van de renale tubuli (nier) en de normale mechanismen voor de balans water-elektrolyt kan worden verstoord in obesitas.

  Primaire hypertensie kan daarom door een combinatie van een of meer van de bovenstaande factoren. Een soortgelijk concept dat is belangrijk om te begrijpen is het renine-angiotensine systeem die kunnen leiden tot vasoconstrictie en zout en water reabsorptie. Dit systeem bestaat om het lichaam te stabiliseren bloeddruk bij een drukval. Bij patiënten met primaire hypertensie blijkt dit systeem overactief. De effecten van het renine-angiotensine systeem vasculaire weerstand en een verhoogde zout en waterbestendigheid.

  Leg Hoge bloeddruk

  De eenvoudigste manier om het concept van hypertensie uit te leggen is aan de analogie van de tuinslang of de slang te overwegen. Het water moet de slang bij een bepaalde druk, die zal toelaten om zijn bestemming te bereiken verlaten. De kracht van het water sproeide eind evenredig is met de druk in de leiding.

  • Hoe meer een kraan wordt geopend, hoe hoger de druk van het water hoger de snelheid van het sproeien van water. Dit houdt verband met de hartminuutvolume bloedcomponent druk boven toegelicht.
  • Als de pijp groter is, wordt de druk verlaagd en water verlaat langzamer. Als de pijp smaller, de druk in de buis groter. Dit aspect is gerelateerd aan de toegenomen vaatweerstand (Vaatvernauwing).
  • Indien een groter dan normale hoeveelheid water wordt geduwd door een buis, dan stijgt de druk zoals het geval is met water afstotend .

  Goedaardige hypertensie, primaire of secundaire, kan leiden tot een reeks complicaties over meerdere jaren of decennia eve.

  bron www.healthhype.com

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  elf − 2 =