Hoe wordt pancreaskanker gediagnosticeerd – Pancreatic Cancer Research – Lustgarten Foundation

Hoe wordt pancreaskanker gediagnosticeerd - Pancreatic Cancer Research - Lustgarten FoundationHoe wordt pancreaskanker gediagnosticeerd?

I. weergavetests

Kan helpen bepalen of de tumor is gelokaliseerd of heeft verspreid (uitgezaaid).

Heeft verbeterde beeldresolutie.


Kan bepalen lokale omvang van de ziekte.

II. BLOEDTESTEN

Bloedonderzoeken worden vaak uitgevoerd voor diagnostische doeleinden. Geen enkele bloedtest kan worden gebruikt om een ​​diagnose alvleesklierkanker maken. Wanneer een persoon alvleesklierkanker echter verhoogde bilirubine of leverenzymen aanwezig zijn.

Verschillende tumormarkers in het bloed worden gebruikt voor het detecteren en bewaken van vele soorten kanker. Tumormarkers zijn stoffen, meestal complexe eiwitten, geproduceerd door tumorcellen. Eiwitten vormen de basis van lichaamsstructuren zoals cellen, weefsels en organen. Enzymen en sommige hormonen bestaan ​​uit eiwitten. Sommige tumormarkers kunnen bepaalde soorten kanker geven; andere worden gevonden in verschillende soorten kanker.

Twee in de handel verkrijgbare tumormarker tests zijn van het gebruik bij patiënten met alvleesklierkanker, kanker antigeen 19-9 (CA 19-9) en carcino-antigeen (CEA). Deze markers zijn niet nauwkeurig genoeg worden om gezonde mensen screenen op of de diagnose alvleesklierkanker maken. Echter, CA 19-9 en CEA worden vaak gebruikt om de voortgang van de behandeling bij patiënten met pancreaskanker volgen. CA 19-9 is een eiwit op het oppervlak van bepaalde cellen en wordt uitgescheiden door tumorcellen, waardoor het nuttig bij het volgen van het verloop van kanker. De aanwezigheid van het eiwit CEA kan kanker wijzen omdat verhogingen van CEA niveaus worden meestal niet gevonden bij mensen die gezond zijn. CEA is niet zo nuttig zijn CA 19-9 in pancreaskanker testen.

III. BIOPSIE

Omdat de enige manier definitieve diagnose van kanker is om kankercellen direct visualiseren onder een microscoop, kan een biopsie worden uitgevoerd wanneer pancreaskanker wordt vermoed. Hoewel het meestal nodig zijn voor patiënten die een eerste ronde van chemotherapie of bestraling hebben ondergaan, niet elke pancreas massa moet worden biopsie. Een biopsie is het verwijderen van weefselmonsters, die vervolgens onder een microscoop onderzocht om te controleren op kankercellen.

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 10 =