Het belang van een Screening Colonoscopy

Het belang van een Screening ColonoscopyHet belang van een Screening Colonoscopy

Als u het draaien van 50 dit jaar, bereid zijn om een ​​speciaal verjaardagscadeau om jezelf te geven – een screening colonoscopie. Het is misschien niet wat je in gedachten had om deze mijlpaal verjaardag te vieren, maar er zijn 50.000 redenen waarom je zou moeten overwegen. Dat is het aantal mensen dat elk jaar sterven aan colorectale kanker. Het is de 2e belangrijkste oorzaak van kanker-gerelateerde sterfte, maar dat hoeft niet.

Hoe zou je kunnen zeggen, kan een test die is ongemakkelijk, invasief, pijnlijk en tijdrovend een gift worden genoemd? Omdat een screening colonoscopie een kankergezwel momenteel kan blootstellen aan de gang, en licht werpen op de veranderingen die het zou kunnen voorafgaan. En door in te grijpen vroeg kan je die veranderingen in de kiem te smoren, lang voordat die potentieel bedreigende cellen kwaadaardig.

En dat is een gave moeite waard.

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) schat dat 22 miljoen volwassenen leeftijden 50-75 moeten nog worden getest.

Hoe werkt colorectale kanker uit te spelen?


De dikke darm is het laatste orgaan in het maagdarmstelsel oppakken waarbij de dunne darm ophoudt. Het is belast met het verwijderen van water uit de overgebleven vaste stoffen van de spijsvertering en het elimineren van het als ontlasting. Kanker kan overal in de 5-voet buis die pleinen van de buikholte te vormen.

De dikke darm reikt tot aan de rechterkant (colon ascendens), waardoor linksaf langs de lever en over (colon transversum), bukken in de milt links (colon descendens), lus naar het midden (sigmoïde colon) vóór het passeren van de endeldarm en de anus. (De blindedarm en bijlage ballon van de colon ascendens net onder het verbindingspunt tussen de dikke en dunne darm).

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × twee =