Hersentumoren Tumor achter het linkeroor, plaveiselcelcarcinoom, gamma knife chirurgie

Hersentumoren Tumor achter het linkeroor, plaveiselcelcarcinoom, gamma knife chirurgieHersentumoren /Tumor achter het linkeroor

Advertentie

Vraag

VRAAG: Twee weken geleden was ik gediagnosticeerd met een tumor achter mijn linkeroor. Een MRI-scan bleek dat er een "grote destructieve massa, gecentreerd in de linker parafaryngeale ruimte (ongeveer 5 x 3,8 x 4,4 cm), met invasie van vele omliggende ruimtes als de schedelbasis en vermoedelijk neurovasculaire structuren. De differentiële diagnose zou omvatten mucoepidermoïde en adenoid cystic carcinoma. Hoewel de massa in het midden van de in de parafaryngeale ruimte, kan het mogelijk uitstrekt van een aangrenzende ruimte, zoals plaveiselcelcarcinoom of lymfoom die in de keelholte mucosale ruimte". Het rapport vermeldde ook dat het "is in overeenstemming met een maligne neoplasma".

Vandaag zag ik een Head and Neck specialist die op de MRI-scan keek en dacht dat de tumor was groter de kans goedaardige en dat het daar waarschijnlijk 10 tot 15 jaar was geweest.

Anders dan het gehoorverlies in mijn linkeroor, te beginnen ongeveer 1 1/2 jaar geleden, (dit neergeslagen de reden voor de ontdekking) Ik heb geen gezondheidsproblemen gehad. Hoewel ik af en toe op korte termijn hebben gehad, minuten, hoofdpijn zich uitstrekt van net achter en boven mijn linker oor tot mijn voorhoofd als ik terug voor een tijdje leunde. Zij zullen bijna zodra ik van positie veranderen verdwijnen. De specialist dacht niet dat ze werden veroorzaakt door de tumor. Maar waarom anders zou ik ze heb?

De specialist had niet gedacht dat het mogelijk zou zijn om te werken, omdat de tumor zich in om zoveel gebieden.

Antwoord: Dirk:

Hartelijk dank voor uw vraag (s). Ten eerste, het klinkt niet slecht alleen omdat de tumor nog steeds lijkt te zijn in omvang bereik voor Gamma-Knife chirurgie. Dit komt u natuurlijk omdat het minimaal invasieve en hersteltijd wordt verkort van weken tot dagen.

Anderzijds een neurochirurg is de enige die kan nauwkeurig zeggen of deze tumor lijkt goedaardig en werkzaam of onbruikbaar met standaard chirurgie.

Zoals voor de hoofdpijn betreft kunt u eenvoudig een rug of nek herschikking nodig. Het is onderzocht en bewezen goede rug en nek uitlijning voorkomen vele ziekten als hoofdpijn. Dit is mijn professionele mening alleen vanwege het verdwijnen van de hoofdpijn bij verandering zittende positie.

Dit is alles wat ik kan bieden u Dirk, want deze website ten strengste verbiedt het geven van diagnoses en ik ben niet een persoonlijk voorstander behandeling van uw huidige medische zaak.

Ik hoop dat de informatie die ik heb verstrekt helpt en biedt in ieder geval een aantal gemoedsrust.

VRAAG: Dank u voor uw antwoord op de bovenstaande vragen. Het is mijn geest wat meer op hun gemak bij iemand anders horen zeggen dat deze dingen. Maar zoals je zeggen dat ik zal moeten wachten op een Neuro- Chirurg om de uiteindelijke beslissing te nemen.

De follow-up vraag die ik zou willen vragen is met betrekking tot de straling van goedaardige tumoren. Mijn dochter had gehoord dat het mogelijk is een goedaardige tumor om te zetten in een kwaadaardige na bestraling. Zijn er concrete gevallen dat u zich bewust van of gehoord over waar dat gebeurd zijn?

dolk

Antwoord: Dirk:

Follow-up op je vraag, nee, in alle studies die ik heb gezien en gemelde gevallen heb ik beoordeeld heb ik nog over een geval waarin een tumor wordt kwaadaardige na bestraling te komen. Als dit ooit het geval was bestraling zou ophouden om een ​​behandeling te zijn, en worden aangeduid als een "gezondheidsrisico".

VRAAG: Hieronder vindt u een kopie van de scan rapport CT dat ik vandaag gekregen van mijn arts die mij verwijst naar een radioloog. Hij voelt dat omdat het gaat om zo veel bloedvaten en zenuwen die GK niet wordt aanbevolen. Moet ik een second opinion over dit of wil je Concur op basis van de informatie in het rapport en ga met wat straling van de radioloog adviseert.

CT NECK

Indicatie: Mass presenteren als pulserende laesie in nasopharynx.

Techniek: CT-scan nek massa protocol met IV contrast werd uitgevoerd.

Bevindingen:

Een ongeveer 7 ern (H) x 3,5 ern (TR) x 2. 7ern (AP) hypervasculaire massa laesie geïdentificeerd in de linkerkant van de hals die lijkt voort te komen uit de halsslagader ruimte. Het letsel strekt zich superieur in de halsader foramen, waar het zich uitbreidt en er is verbonden benige vernietiging. De halsslagader is ingekapseld door de laesie. De marges van de laesie zijn enigszins onregelmatig en

de massa infiltreert in de longus coli spier, laterale pterygoideus spier, evenals de torus tubarius waar het ingesprongen de nasopharynx mucosa voren.

Geen andere massa laesie die in de nek. Significante lymfadenopathie geïdentificeerd.

INDRUK:

Het uiterlijk van de laesie is suggestief van een paragangliomen. Er een vermoeden van invasie in de longus coli spier, laterale pterygoid en torus tubarius. Geen metastasen worden geïdentificeerd.

Dirk Brobbel

Antwoord

Dirk:

Wetende nu dat de laesie inderdaad betrek uw slagaders mijn ervaring ben het eens met uw arts. Follow-up met een radioloog naast uiteraard dit genezingsproces.

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 8 =