Heart angiogram procedure

angiogram

Een angiogram is een diagnostische procedure toegepast om de bloedvaten van het lichaam te onderzoeken. Sommige van de gemeenschappelijke procedures coronaire angiogram, cerebrale angiografie, carotis angiogram enzovoort. Lees er hier meer over.

Een angiogram, ook bekend als arteriografie of angiografie, is een diagnostische medische beeldvorming procedure waarbij het nemen van een röntgenfoto om de bloedvaten van het lichaam, zoals de hartkamers, aderen en slagaderen bekijken. De term ‘angiogram’ is afgeleid van de Griekse woorden ‘angeion’, wat betekent ‘schip’ en ‘graphien’, wat betekent ‘te nemen of te schrijven’.

De röntgenstralen die normaal genomen worden gewoonlijk gebruikt om bot te bekijken. Maar in een angiogram, een contrastmiddel wordt in de bloedvaten, waardoor ze zichtbaar met röntgen. De stof die wordt ingespoten wordt later via de urine uitgescheiden door het lichaam.

Enkele van de meest voorkomende procedures: coronair angiogram, waarbij de bloedvaten in het hart onderzocht; cerebrale angiogram, waaraan bij het onderzoek van de bloedvaten in verband met de hersenen; carotis angiogram, de nek en het hoofd; perifere angiogram, de armen of benen; en aortogram, de aorta.

Egas Moniz, een Portugese neuroloog en arts, die de Nobelprijs in 1949 won, was degene die de wijze van contrast cerebrale angiografie om verschillende soorten zenuwaandoeningen, zoals arterioveneuze afwijkingen en tumoren te diagnosticeren bedacht, in 1927. Hij is over het algemeen beschouwd als een van de belangrijkste pioniers op het gebied van angiografie. De procedure werd merkbaar veiliger wanneer de seldingertechniek in 1953 werd geïntroduceerd, omdat het niet langer nodig in te voeren en scherpe apparaten in het vasculaire lumen.

Tijdens de procedure, een katheter, die een dunne flexibele buis wordt ingebracht in zowel de brachiale slagader, dat zich net boven de elleboog of de femorale ader of slagader in de lies. Zodra de katheter ingebracht wordt gemanoeuvreerd om het gebied te bestuderen. Daarna wordt een contrastmiddel zoals een jodium kleurstof geïnjecteerd in het bloedvat, waardoor het weergeven van het gebied op de röntgenfoto’s. Deze techniek staat bekend als katheter of conventionele angiogram.

Het angiogram helpt de arts of de bloedvaten vergroot geworden, vernauwd of verstopt. Sommige vernauwde slagaders die bekend is als stenose, terwijl anderen ballon welke bekend staat als aneurysma. De angiogram kan informatie over het bloed stroomt door de slagaders te bieden worden onderzocht, evenals wat voor effect de afwijking heeft op het lichaam.

De Angiogram Procedure

 • U zal worden geplaatst op de x-ray tafel bij de radioloog, die een medisch specialist in x-ray-technieken.
 • Het punt waarmee de inlassing gemaakt wordt schoongemaakt, bereid en bedekt met een steriel laken.
 • Een lokaal anestheticum wordt gebruikt om de huid in dat gebied verdoven en een holle naald in de slagader ingevoegd. En dan wordt een fijne draad worden door dit en geleid naar het gebied van de slagader te onderzoeken.
 • Terwijl dit proces gaande is, zal alles zorgvuldig worden bekeken op de x-ray monitor.
 • Vervolgens zal een zeer fijne buis of katheter worden ingebracht over de draad tot aan de plaats, waarna de draad wordt verwijderd bereikt.
 • Een spuit met de tegenover stof wordt dan bevestigd. U kunt een warm gevoel ervaren wanneer het contrast in jou wordt geïnjecteerd. Dan zal een aantal x-ray foto’s worden genomen.
 • Zodra de arts vindt dat hij / zij voldoende röntgenfoto heeft genomen, wordt de katheter verwijderd en een druk aangebracht op de toegangsplaats ongeveer 10 tot 20 minuten, zodat er geen bloeden.
 • Het gehele proces duurt meestal ongeveer een half uur worden uitgevoerd.
 • U wordt geadviseerd om stil te liggen voor ongeveer ½ uur tot 1 uur na de ingreep, waarna u zal worden toegestaan ​​te gaan zitten.
 • Zodra het ziekenhuispersoneel is tevreden over de plaats van de wond, wordt u ontslagen uit het ziekenhuis of worden teruggestuurd naar uw wijk.
 • Als er een abnormale zwelling of pijn, of als de wond bloedt overdreven, of als de been of arm vlekkerig en verkleurd is, moet u contact opnemen met de arts onmiddellijk.

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 7 =