Gebroken vinger symptomen, oorzaken, behandeling – Hoe wordt een gebroken vinger gediagnosticeerd

Wat is de behandeling voor een gebroken vinger?

Reader Stories

Gebroken vingers moet worden behandeld door medische professionals; echter, kan een persoon wat pijn te minimaliseren en stabilisering van de schade op weg naar medische behandeling.

  • Om zwelling en blauwe plekken te verminderen, gelden ijs om de gewonde vinger op de weg naar een afdeling spoedeisende hulp. Do ijs niet rechtstreeks van toepassing op de huid; een handdoek tussen het ijs en de vinger.
  • Voeg een spalk om de vinger te immobiliseren. Een Popsicle stick of pen kunnen worden geplaatst naast de gebroken vinger, en dan wikkel iets rond de stok en de vinger om het op zijn plaats te houden. Wikkel losjes – als de vinger te strak is gewikkeld kan dit extra zwelling veroorzaken en kan afgesneden bloedsomloop naar de gewonde cijfer.
  • Houd de gewonde vinger opgeheven.
  • Verwijder alle ringen of sieraden uit de aangedane hand voor zwelling optreedt.

Medische behandeling

De arts zal de stabiliteit van de gebroken vinger beoordelen. De behandeling van een gebroken vinger afhankelijk van het type fractuur en de bijzondere bot in de vinger die wordt verwond.

Indien de breuk stabiel (niet zal verslechteren of kan complicaties met de beweging van de vinger) is behandeling zo eenvoudig als vriend tapen (spalken één vinger naar de andere door ze aan elkaar plakt) gedurende ongeveer vier weken, gevolgd door nog twee weken, waarbij op de vinger.

Indien de breuk niet stabiel is, zal de gewonde vinger moet worden geïmmobiliseerd. Een spalk kan worden toegepast na reductie (opnieuw uitlijnen van de gebroken fragmenten). Als deze voldoende stabiliteit niet handhaaft kan een chirurgische ingreep nodig.

Een chirurg heeft vele verschillende technieken voor chirurgische immobilisatie, van pinning de fractuur met kleine draden procedures met platen en schroeven.

De patiënt zal waarschijnlijk verlaten het ziekenhuis in een soort van immobiliseren spalk of dressing. Houd de dressing schoon, droog en verhoogde. Het beste is de betrokken hand niet gebruiken totdat een hand specialist (ongeveer een week na de verwonding) wordt geraadpleegd andere X-ray om de positie van de fractuur fragmenten evalueren. Indien de vinger niet goed is uitgelijnd, kan de genezing van de vinger beïnvloeden en een blijvende invaliditeit.

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 − vijf =