Drempel Pharmaceuticals pancreaskanker

Drempel Pharmaceuticals pancreaskankerAlvleesklierkanker

Drempel’s partner Merck KGaA, Darmstadt, Duitsland, via haar divisie Merck Serono, is het uitvoeren van de wereldwijde Fase 3 MAESTRO trial welke de werkzaamheid en veiligheid van evofosfamide in combinatie met gemcitabine bij patiënten met niet eerder behandelde, lokaal gevorderde inoperabele of gemetastaseerd pancreas adenocarcinoom. MAESTRO staat voor evofosfamide bij de behandeling van M etastEEN tic of unrES ectable pancreaT ic adenocaR cinO ma.

Maestro is een gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde, internationale, multi-center, dubbelblinde Fase 3 trial van evofosfamide plus gemcitabine in vergelijking met placebo plus gemcitabine en zal naar verwachting 660 patiënten inschrijven. Het primaire eindpunt is de totale overleving; de secundaire eindpunten omvatten werkzaamheid gemeten door de progressievrije overleving (PFS), totale respons en disease control rate, evenals de beoordeling van de veiligheid en verdraagbaarheid, farmacokinetiek en biomarkers. Het onderzoek wordt onder een Special Protocol Assessment met de Amerikaanse Food and Drug Administration uitgevoerd.

Geschat wordt dat ongeveer 277.000 gevallen van pancreaskanker wereldwijd elk jaar gediagnosticeerd, goed voor 2,2% van alle kankers. Alvleesklierkanker is de achtste meest voorkomende kanker in Europa en de elfde meest voorkomende in de Verenigde Staten bijna 67% van de gevallen zijn gediagnosticeerd bij mensen van 65 jaar en ouder; Het is ongebruikelijk bij mensen onder de leeftijd van 40 Alvleesklierkanker heeft een lage overlevingskans, ongeacht de fase van de ziekte, met bijna 95% van de patiënten sterven aan hun ziekte binnen 5 jaar. Er wordt geschat dat er ongeveer 266.000 sterfgevallen als gevolg van alvleesklierkanker wereldwijd elk jaar.


Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + zestien =