Branden en Bloeden na het plassen – Men’s Health – Everyday Health


Branden en Bloeden na het plassen - Men's Health - Everyday HealthBranden en Bloeden na het plassen

Een paar nachten geleden was ik plassen en ik plotseling voelde me alsof er iets in mijn penis kwam en zorgde voor een echt slecht brandend gevoel. Toen ik klaar was met plassen, merkte ik dat ik bloedde. Mijn arts voorgeschreven antibiotica, en het bloeden en een branderig gevoel werden verlaagd, maar nu lijken de symptomen terugkomen. Heeft u enig idee wat dit zou kunnen zijn en hoe ik te werk moeten gaan met de behandeling?

– Arsalan, Californië

Wat u beschrijft wordt genoemd terminal hematurie, of bloeden aan het einde van de urinestraal. Antibiotica zijn geschikt als het bloeden en verbranding wordt veroorzaakt door een urineweginfectie. Sommige urineweginfecties, waaronder blaasontsteking, prostaat infecties en urethritis (ontsteking van de urinebuis, de buis in de penis die leidt uit de blaas naar buiten) kan leiden tot bloed in de urine of het uiteinde van de urethra. Herhaling van dit symptoom dient de behandelend arts verdacht dat ofwel het bloeden niet gevolg van een infectie te maken, werd de onvolledig infectie behandeld of hetzelfde of een ander organisme is een terugkerende infectie veroorzaakt.

Correct gebruik van culturen (het plaatsen van een aantal urine in een cultuur schotel in het laboratorium om te zien of organismen groeien – en zo ja, wat voor soort) te begeleiden behandeling met antibiotica is de beste manier om een ​​urineweginfectie volledig uit te roeien. Als je in feite niet een gedocumenteerde cultuur-positieve infectie, dan andere oorzaken van hematurie moeten worden onderzocht. Deze kunnen een nier steen die doorgegeven in de blaas of de plasbuis te nemen; een tumor van de blaas, urethra, of bovenste urinewegen; en een vasculaire (bloedvat) misvorming. Deze potentiële bronnen van bloed moet worden onderzocht. De meest voorkomende oorzaak van bloedingen in de urinewegen bij mannen is vergroting van de prostaat, maar dit is een diagnose van uitsluiting die alleen kan worden vermaakt wanneer meer ernstige oorzaken zijn uitgesloten.

Meer informatie in het dagelijks Men’s Health Health Center.

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 18 =