Artrose Guide oorzaken, symptomen en de behandeling opties

Artrose Guide oorzaken, symptomen en de behandeling optiesartrose

Wat is het?

Binnen een joint, een weefsel genaamd kraakbeen kussens het gewricht en voorkomt dat de botten van wrijven tegen elkaar. Artrose treedt op wanneer het kraakbeen van een gewricht erodeert (afbreekt). Bones beginnen te wrijven tegen elkaar, waardoor pijn en moeite met het verplaatsen van het gewricht. Artrose kan ook invloed hebben op de omgeving van de botten, die uitgebreid in plaatsen kunnen worden. Deze uitbreidingen worden genoemd bot sporen of osteofyten.

Hoewel de term artritis betekent gewrichtsontsteking, relatief weinig ontsteking in de gewrichten van de meeste mensen met artrose. Daarom, en omdat dit type artritis lijkt te worden veroorzaakt door leeftijd gerelateerde degeneratie van de gewrichten, vele deskundigen en gezondheidswerkers liever noemen degeneratieve gewrichtsziekte.

Artrose kan variëren van mild tot ernstig. De pijn geassocieerd met osteoartritis kan aanzienlijk zijn en het is meestal verergerd door beweging. Osteoartritis kan beperkt tot een gewricht of start in een joint meestal de knie, heup, hand, voet of wervelkolom of het kan een aantal verbindingen omvatten. Als de hand wordt beïnvloed, meestal veel gewrichten van de vingers te worden artritis.

Artrose waarschijnlijk niet één oorzaak hebben, en, voor de meeste mensen, kan er geen oorzaak worden geïdentificeerd. Leeftijd is een belangrijke risicofactor, omdat artrose meestal gebeurt als mensen ouder worden. Onderzoek wijst echter uit dat de gewrichten niet altijd verslechteren als mensen ouder worden. Andere factoren lijken bij te dragen aan osteoartritis. Sport-gerelateerde verwondingen of herhaalde kleine verwondingen veroorzaakt door herhaalde bewegingen op het werk kan het risico op het ontwikkelen van artrose verhogen. Erfelijkheid speelt ook een rol. Obesitas lijkt het risico van artrose van de knieën verhogen.

Andere factoren die het risico van artrose verhogen zijn:

Herhaalde episodes van bloedingen in het gewricht, zoals kan voorkomen bij hemofilie of andere stollingsstoornissen

Herhaalde episodes van jicht of pseudo, waarbij urinezuur of calcium kristallen in de gezamenlijke oorzaak episodes van ontsteking

Avasculaire necrose, een aandoening waarbij de bloedtoevoer naar het bot dichtbij het gewricht wordt onderbroken, waardoor het bot en uiteindelijk dood gewrichtsschade – De heup is het meest beïnvloed.

Chronische (langdurige) ontsteking veroorzaakt door eerdere reumatische ziekten, zoals reumatoïde artritis

Osteoporose, waardoor het risico van botbreuken kunnen verhogen, waardoor soms artrose indien de breuk is bij een gezamenlijke

Stofwisselingsziekten zoals hemochromatose, waarin een genetische afwijking leidt teveel ijzer in de gewrichten en andere lichaamsdelen

joint-infectie

Een theorie is dat sommige mensen worden geboren met defecte kraakbeen of lichte gebreken in de manier waarop gewrichten passen, en als deze mensen ouder worden, ze hebben meer kans om kraakbeen in het gewricht afbreken hebben.

Vrouwen worden getroffen door artrose iets vaker dan mannen.

Osteoartritis is een van de meest voorkomende medische aandoeningen, die naar schatting 15,8 miljoen mensen in de Verenigde Staten. Bij veel mensen, het gaat niet herkend. Er wordt geschat dat maar liefst de helft van al diegenen die artrose hebben niet weten dat de pijn en stijfheid die ze ervaren zijn symptomen van artrose.

symptomen

Gewrichtspijn en zwelling na activiteit of als reactie op een verandering van het weer

Beperkte flexibiliteit, vooral na niet beweegt een tijdje

Benige brokken eind vingers, genaamd Heberden knooppunten of de middelste gewrichten van vingers, genaamd Bouchard knooppunten

Een slijpen gevoel bij het gewricht wordt bewogen

Gevoelloosheid of tintelingen in een arm of been, wat kan gebeuren als de artritis bot veranderingen die onder druk te zetten op een zenuw heeft veroorzaakt; bijvoorbeeld in de nek of onderrug

Mensen die artrose hebben vaak klagen over een diepe pijn, in het midden van het gewricht. Typisch wordt de pijn verergerd door het gewricht en verlicht door rust. Aangezien de ziekte verergert, de pijn constanter. Vaak, als de pijn significant tijdens de nacht, het interfereert met slaap.

Diagnose

Uw arts kan vragen stellen over artrose in je ouders, omdat artrose lijkt een genetische component hebben.

Hij of zij zal u onderzoeken, op zoek naar tederheid, warmte en zwelling rond het gewricht of gewrichten. Er is geen test die de diagnose bevestigen. Uw arts kan röntgenfoto’s bestellen, maar artrose toont alleen op X-stralen in de latere stadia van de ziekte en veel mensen hebben artrose door x-ray in gewrichten die geen symptomen hebben. Uw zorgverlener kan ook bloedonderzoek laten doen om te zoeken naar bewijs van een andere reumatische aandoening.

verwachte duur

Artrose is een langdurige aandoening die meestal erger langzaam in de tijd.

het voorkomen

Er is geen betrouwbare manier om de meeste gevallen van artrose voorkomen. Echter, kunt u in staat om een ​​aantal factoren die het risico op het ontwikkelen van de ziekte te verhogen controle. Jij kan:

Handhaven van een ideaal lichaamsgewicht.

Voorkom osteoporose door het verkrijgen van voldoende lichaamsbeweging en vitamine D en calcium, en eventueel door het nemen van extra voorgeschreven medicatie (zoals alendronaat / Fosamax of risedronaat / Actonel).

Voorkom zware ongevallen en verwondingen.

Het kan ook helpen om te voorkomen of omstandigheden die kunnen bijdragen tot gewrichtsschade, zoals hemochromatose, jicht of een infectie te behandelen.

Behandeling

De behandeling richt zich op het beheren van de pijn en het behoud van de mogelijkheid om het gewricht te gebruiken.

Een over-the-counter pijnstiller, zoals paracetamol (Tylenol), kan helpen om de stijfheid en pijn te verlichten. Niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s), zoals ibuprofen (Advil. Motrin en anderen) of naproxen (Aleve. Naprosyn en anderen) kan ook helpen. Echter, NSAIDs onveilig voor mensen met een hoog risico op het ontwikkelen zweren, met inbegrip van mensen die zweren in het verleden en de ouderen hebben gehad. Voor deze mensen, nieuwere geneesmiddelen genaamd cyclooxygenase-2 (COX-2) remmers, zoals celecoxib (Celebrex), kan minder irriterend voor de maag en darmen, maar heeft dezelfde effectiviteit als oudere medicijnen. Maag problemen, waaronder zweren, zijn de meest voorkomende bijwerkingen van deze medicijnen. Andere pijnstillers, zoals tramadol (Ultram) of codeïne -type geneesmiddelen worden voorgeschreven indien de andere medicijnen niet werken.

In sommige gevallen, wanneer de ontsteking is belangrijk, uw zorgverlener kan vocht te verwijderen uit het gewricht en injecteer het gewricht met een corticosteroïd drug. Echter, deze drugs het gewricht beschadigen als ze te veel worden gebruikt, zodat uw zorgverlener zal ze alleen gebruiken als het echt nodig is.

Een andere goedgekeurde behandeling voor artrose van de knie is hyaluronaat injecties. Hyaluronate is een natuurlijke stof in de gewrichten die smering biedt. De injecteerbare geneesmiddelen gesynthetiseerd hyaluronaat vormen die eenmaal of week kan worden geïnjecteerd gedurende drie tot vijf weken. Sommige studies suggereren dat deze injecties te helpen, hoewel anderen geen voordeel hebben gevonden.

Uit studies blijkt ook dat een over-the-counter supplement genaamd glucosamine veilig is en kan helpen mensen met artrose in de knieën. Een studie gepubliceerd in 2001 beschreven verbetering ten opzichte van drie jaar voor patiënten die 1500 milligram glucosamine per dag vergeleken met een placebo (een inactieve pil). Een nieuwer onderzoek in 2006 bleek dat glucosamine lijkt beter te werken in combinatie met chondroïtine voor matige tot ernstige artrose. Echter, er is geen overtuigend bewijs dat gezamenlijke verslechtering kan worden vertraagd of gestopt door behandeling met glucosamine. De kwestie wordt nog steeds onderzocht. Over-the-counter crèmes met capsaïcine op de huid op pijnlijke gewrichten kan ook helpen.

Het toepassen van warmte of koude kan tijdelijk de pijn verlichten. Uw arts kan u ook adviseren over het gebruik van verwarming pads, warme baden en ijs packs om het ongemak te verlichten.

Uw arts zal waarschijnlijk voorstellen dat u bepaalde oefeningen om de stijfheid te verminderen en het verbeteren van uw vermogen om de gewrichten te bewegen. Omdat extra pond onder druk te zetten op de gevoelige gewrichten, is het belangrijk dat je overtollig gewicht te verliezen. Bovendien, als je artrose van de wervelkolom, is het belangrijk om een ​​goede houding te behouden gewicht en drukverdelende gelijkmatig over het lichaam. Fysiotherapeuten kunnen behulpzaam bij het aanbevelen (en het toezicht op) een trainingsprogramma en maatregelen om de gezamenlijke stress te verminderen zijn.

In ernstige gevallen waarin de achteruitgang aanzienlijk is, kan uw arts een operatie aanbevelen aan misvorming te corrigeren in een gewricht of te reconstrueren of vervangen van een heup of kniegewricht.


Wanneer u een professionele call

Bel uw arts als u pijn in de gewrichten, een knarsend gevoel in gewrichten of beperkt gezamenlijke ontwerpresolutie.

Prognose

Wanneer behoorlijk behandeld, symptomen van artrose kan doorgaans worden goed gecontroleerd. Het is echter een langdurige ziekte die voortdurende zorg en mogelijke veranderingen nodig in de behandeling in de tijd.

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × een =