Artritis van de wervelkolom symptomen, oorzaken en behandeling

Artritis van de wervelkolom symptomen, oorzaken en behandelingWat is artrose van de wervelkolom?

secties

De term artritis komt van het Griekse “arthros”, die “een gezamenlijke en de bijbehorende bijlagen,” en “-itis” een suffix gebruikt bij pathologische termen om de ontsteking te duiden betekent. Artritis is daarom een ​​term die een verscheidenheid van ziekten die pijn, gevoeligheid, stijfheid en zwelling in de gewrichten, en abnormaliteiten in diverse zachte weefsels van het lichaam beschrijft. Geschat wordt dat bijna 50 miljoen Amerikanen ervaren verschillende vormen van artritis. Artritis is ook een factor die bijdraagt ​​tot de meerderheid van alle lichamelijke beperkingen.


In de Verenigde Staten ongeveer 90 procent van de mensen 55 jaar en ouder deal met een vorm van artritis, en het wordt geschat dat tegen het jaar 2020, meer dan 60 miljoen mensen een vorm van artritis.

Vormen van artritis: artrose

Er zijn vele vormen van artritis, maar de meest voorkomende, meest pijnlijke en meest beperkende vorm van artritis is artrose.

“Osteo-” betekent “been” en dergelijke artritis treft vooral het dragende gewrichten, zoals de heupen en knieën en gewrichten in de handen, voeten en rug. Er zijn verschillende soorten van gewrichten in het lichaam. De meest voorkomende is het scharnier gewricht. Een andere is het schuifstuk, het type verbinding waargenomen bij de afzonderlijke wervels van de ruggengraat. De articulaire oppervlak van een gewricht is het contactoppervlak van het gewricht. Gewrichtsoppervlakken onder kraakbeen en gesmeerd door dikke gewrichtsvocht. Normaal gesproken, gewrichten gemakkelijk te verplaatsen met zeer weinig wrijving, maar de natuurlijke degeneratie van het gewricht kan het kraakbeen te ruw en versleten te worden. Dit kan resulteren in ruwe gezamenlijke helften tegen elkaar wrijven, waardoor ontsteking, de vorming van bot sporen, stijfheid en pijn. Bovendien kan de smerende gewrichtsvloeistof van het gewricht verdunde geworden, en synoviale voering van het gewricht kan worden ontstoken.

Ongeveer 30 miljoen Amerikanen zijn gediagnosticeerd met artrose, vooral vrouwen en typisch die meer dan 45 jaar oud. Deze voorwaarde lijkt alle rassen in gelijke mate beïnvloeden.

Spinale osteoartritis kunnen ook worden geassocieerd met degeneratieve ziekte (DDD), een geleidelijke verslechtering van de schokabsorberende schijven tussen de wervels van de ruggengraat en zelfs verward met DDD in sommige gevallen. Dit komt omdat osteoartritis en gedegenereerde schijven vaak samen worden aangetroffen. Dit zijn echter twee verschillende omstandigheden.

Vorm van artritis: Spinal artritis

Artritis kan elk gewricht aantasten in het lichaam, waaronder de gewrichten in de wervelkolom. Algemeen spinale artritis optreedt in de facetgewrichten (ook wel wervelgewrichten). Deze gewrichten verbinden wervels elkaar en bevinden zich in het achterste (achterzijde) gedeelte van de ruggengraat. Facetgewrichten vergemakkelijken verloop van de wervelkolom zoals buigen, draaien en strekken, maar deze verbindingen vaak dikker en uitharden met de leeftijd, wat kan leiden tot artrose van de wervelkolom. Typisch, wanneer een persoon is gediagnosticeerd met degeneratieve artritis van de ruggengraat betekent dat kraakbeen defect zich op diens facetgewrichten. Artritis van de facet gewrichten kunnen lichte tot ernstige pijn veroorzaken. Deze pijn zou kunnen uitstralen langs de getroffen zenuwen naar andere delen van het lichaam, zoals de billen en bovenbenen. Naarmate de tijd verstrijkt, progressieve gezamenlijke degeneratie ontstaat nog meer wrijvingsweerstand pijn. De resulterende rugpijn en stijfheid vermindert terug beweging en flexibiliteit, in het bijzonder bij het staan, zitten en lopen.

De artritis / hielspoor verbinding

Wanneer bot wordt benadrukt, reageert door meer bot in een poging om zichzelf te herstellen. Echter, de nieuwe bot andere architectuur dan de aanvankelijk gestrest bot hebben. Door de jaren, hielspoor (kleine, onregelmatige bot gezwellen ook wel osteophytes) kunnen vormen op de facetgewrichten en zelfs rond de wervelkolom. Uitlopers van de botten doorgaans groeien in reactie op het bot-op-bot wrijving in de wervelkolom. Hoe werkt deze wrijving optreedt? Artritis ontwikkelt en kraakbeen slijt, de benige uiteinden van facetgewrichten tussen wervels bloot komen te liggen. De blootgestelde beenderen wrijven rechtstreeks tegen elkaar, en de uitlopers van de botten vorm. Uitlopers van de botten ook kunnen ontwikkelen als de zachte schijven gelegen tussen de wervels dun en instorten met de leeftijd. Ruimte tussen de wervels smaller en uiteindelijk kunnen aangrenzende wervels in contact met elkaar, waardoor bot sporen te vormen langs de randen van de wervels.

Uitlopers van de botten zijn een natuurlijke reactie op de gezamenlijke instabiliteit – in wezen zijn ze het lichaam van de poging om te helpen stabiliseren van een verslechterende joint. Toch, terwijl de uitlopers van de botten zou bedoeld zijn om de gezamenlijke stabiliteit te verbeteren, deze uitbreiding van de normale botstructuur geeft eigenlijk degeneratie van de wervelkolom ..

Uitlopers van de botten zijn een normaal onderdeel van het verouderingsproces en niet noodzakelijkerwijs pijn veroorzaken. Ze kunnen echter zo groot dat ze veroorzaken irritatie of compressie van zenuwen die door spinale structuren worden. Deze vernauwing van zenuwbanen in de wervelkolom is een aandoening bekend als stenose.

Wat nu te doen …

Lees onze artritissymptomen pagina pagina als u vermoedt dat uw chronische nek of rug pijn is het gevolg van spinale artritis. Deze pagina is informatie verstrekt door het personeel van de Laser Spine Instituut gedetailleerd.

Weten wat de oorzaak van rugklachten is een van de beste manieren om ze te vermijden. Het opleiden van jezelf over de oorzaken van artritis van de wervelkolom kan u helpen bij activiteiten die kunnen leiden tot pijn in de rug en zorgen voor je rug blijft gezond en sterk voor de komende jaren te beperken.

behandeling opties

Heeft uw arts u al gediagnosticeerd met artritis van de wervelkolom? Hebben conservatieve behandelmethoden niet om u pijn te brengen? Ben je gefrustreerd dat je niet kunt leven een normale, actieve levensstijl als gevolg van de beperkingen nek of rugpijn plaatsen op je? Als dat zo is, bezoek onze pagina gewijd aan artrose van de wervelkolom behandeling. Daar kun je erachter komen hoe onze minimaal invasieve procedures kan u helpen verlichting van uw nek en pijn in de rug te vinden.

Gelieve te bezoeken onze artrose van de wervelkolom pagina met veelgestelde vragen voor meer informatie. Op deze pagina hebben we beantwoord veel van de meest voorkomende vragen die onze patiënten ons vragen.

Bladeren Verwante bronnen

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − 8 =