ACL wederopbouw, ACL Tear

ACL wederopbouw, ACL TearACL Tear

Wat is een ACL scheuren?

De voorste kruisband (ACL) is een ligament in de knie dat de tibia (scheenbeen) voorkomt dat naar voren schuift ten opzichte van het dijbeen (femur). Het is een belangrijke stabilisator in de knie. ACL kan worden geblesseerd scharnierende sporten zoals bij voetbal, wanneer de voet is geplant en de knie wendingen of in basketbal, als onhandig landing na een sprong. Het wordt vaak gezien in skiën verwondingen, en. Vrouwelijke atleten areThree om ninetimes meer kans op een ACL blessure te ondersteunen in vergelijking met mannen.

Wat zijn de symptomen van een ACL scheuren?

Na een ACL blessure, weefsels surroundingthe knie zwellen en in eerste instantie pijnlijk. Uiteindelijk werd de pijn afneemt, maar de knie instabiel voelen en het kan verschuiven of wijken tijdens het sporten of met draaien en draaien bij de knie.

Klik om te vergroten

Hoe wordt een ACL scheuren vastgesteld?

ACL verwondingen worden gediagnosticeerd door middel van klinisch onderzoek en magnetic resonance imaging (MRI). MRI is een pijnloos diagnostisch instrument dat een enorme hoeveelheid informatie verschaft met betrekking tot de mate van schade aan de ACL (gedeeltelijke scheur versus volledig), de plaats van de scheur in het ligament en of er andere geassocieerde letsels in het gewricht ( geïsoleerde letsel versus complex).

Hoe wordt een ACL traan behandeld?

In het verleden, verwondingen aan de ACL verboden atleten terugkeren naar high impact sporten die scharnieren vormen of "snijdend" bewegingen. Vandaag, geavanceerde chirurgische technieken op betrouwbare wijze kan de terugkeer naar de sportieve activiteiten en fysiek zware arbeid binnen zes tot negen maanden. De doelstellingen van chirurgisch reconstrueren van de ACL zijn&# 58;

 • Verlaag de verloren tijd om de schade
 • Avoidfurther letsel aan de knie
 • Keer terug naar onbeperkt deelname aan functionele en sportieve activiteiten

Er zijn verschillende manieren waarop de ACL kan worden gereconstrueerd. De chirurgische succes tarieven voor ACL reconstructie op UC San Diego Health hoger zijn dan 95 procent.

Voorste kruisband (ACL) Tears en hun behandeling&# 58; Arthroscopic Minimaal Invasieve Chirurgie voor ACL wederopbouw

Door Chris Wahl, MD, en Suzanne Wahl, PA-C, ATC, MMS

Top Vier dingen om te weten over ACL wederopbouw

 1. Niet elke persoon met een ACL breuk moet het ligament te hebben gereconstrueerd.
 2. Postoperatieve fysieke revalidatie is een kritische en cruciaal onderdeel van het succes van de procedure. Een team aanpak tussen de arts en de patiënt leidt bijna altijd tot succesvolle, bevredigende resultaten en een volledige terugkeer naar de activiteit. In de meeste gevallen is de combinatie van arthroscopische ACL reconstructie en fysiotherapie zal opnieuw een functioneel, comfortabel en stabiel knie dat zal toestaan ​​dat een persoon om terug te keren naar de normale activiteiten, eist fysieke arbeid en contact / effect sporten, zoals hardlopen, voetbal, voetbal, basketbal en turnen.
 3. Er zijn verschillende opties voor ACL wederopbouw. De belangrijkste beslissingen hebben betrekking op de keuze van het transplantaat (bijv. Bot-knieschijfpees-bone, hamstring, quadriceps, allograft, enz.) En het type van de wederopbouw (single-bundel of double-bundel). De chirurgische succes tarieven voor ACL reconstructie op UC San Diego Health hoger zijn dan 95 procent.
 4. Het zien van een hoog opgeleide orthopedisch chirurg die veel blessures van dit type omgaat is van cruciaal belang.

Soorten ACL Verwondingen

ACL letsel kan worden geclassificeerd door de hoeveelheid beschadiging van de ligament (gedeeltelijke of volledige onderbreking). Letsel aan de ACL is meestal een volledige onderbreking, zij als een graad III compleet scheuren.

 • Grade I verstuiking – Er is een aantal rekken en micro-scheuren van het ligament, maar het ligament is intact en de gezamenlijke blijft stabiel. Deze verwondingen vereisen zelden chirurgie.
 • Grade II verstuiking (Gedeeltelijke onderbreking) – Er is enige scheuren en scheiding van het ligament vezels en het ligament gedeeltelijk verstoord. Het gewricht is matig stabiel. Afhankelijk van het activiteitsniveau van de patiënt en de mate van instabiliteit, deze tranen dan niet chirurgie.
 • Grade III verstuiking (Complete Disruption) – Er is totale breuk van de ligament vezels. Het ligament is volledig ontwricht en het gewricht is instabiel. Chirurgie wordt meestal aanbevolen bij jonge en sportieve mensen die zich bezighouden met sporten die snijden of draaiende te betrekken.

Operative vs. nonoperative Treatment

In zeldzame gevallen of sedentaire personen, kan er een rol weggelegd voor niet-operatieve behandeling en revalidatie. Niet-operatieve behandeling dient te worden overwogen in&# 58;

 • Patiënten met gedeeltelijke verwondingen of mensen met een relatief stabiel knieën die hun noodzakelijke activiteiten van het dagelijks leven kan uitvoeren zonder moeite
 • Patiënten die niet in staat te lopen voordat de schade was
 • Patiënten die niet veilig geopereerd

Wat gebeurt er zonder chirurgie?

Voor personen die ervoor kiezen om geen operatie moet ondergaan, is het herstel van de geblesseerde knie vaak aangeraden om zo veel functie als mogelijk te herstellen en hulp instabiliteit te voorkomen. Revalidatie richt op het versterken van de spieren rond de knie om betere ondersteuning, controle en stabiliteit.

Een minderheid van de patiënten zal blijven instabiliteit hebben in de mate dat ze niet in staat om te lopen of zet gewicht op het aangedane been zonder knikken. Deze personen kunnen het best worden gediend door een operatie ondergaan aan de knie te stabiliseren en het herstel van de functie.

Minimaal invasieve chirurgie voor de behandeling van ACL Letsel

ACL wederopbouw

(Waarschuwing – Graphic Surgery Video)

Er zijn verschillende manieren waarop de ACL kan worden gereconstrueerd. De chirurgische succes tarieven voor ACL reconstructie op UC San Diego Health hoger zijn dan 95 procent.

Wie moet minimaal invasieve ACL reconstructie te overwegen?

Arthroscopic ACL reconstructie wordt beschouwd als&# 58;

 • De patiënt is een jong persoon of een atleet, die zal worden op aanzienlijk risico voor arbeidsongeschiktheid of verdere knieblessure als normale knie mechanica niet worden hersteld.
 • De episodes van instabiliteit zijn een groot probleem voor de patiënt en de remmen zijn of haar vermogen om de activiteiten van het dagelijks leven, sportieve activiteiten of job-specifieke eisen uit te voeren.
 • De patiënt heeft uitgeput nonoperative behandelingen, zoals fysiotherapie, en is nog steeds voorkomende problemen met instabiliteit en de knie plaats te maken, en niet in staat is om gebruikelijke activiteiten van het dagelijks leven of lopen uit te voeren zonder hulpmiddelen, zoals krukken of een brace.
 • Er zijn verwondingen aan andere structuren in de knie.
 • De patiënt voldoende gezond om de procedure te ondergaan.
 • De patiënt begrijpt en accepteert de risico’s en alternatieven voor de procedure.
 • Een passend en uitvoerig diagnostisch onderzoek is uitgevoerd en de aard van het probleem is duidelijk.
 • De chirurg is ervaren in de technieken en behandelingen voor arthroscopische ACL wederopbouw.
 • De patiënt is in staat en bereid om te voldoen aan een uitgebreide postoperatieve fysiotherapie-programma

Zelfs als een patiënt gelooft dat zijn of haar knie-instabiliteit is minimaal en ze het niet hebben van frequent “knik” episodes, de knie nog steeds slijtage oplopen en scheur en de gezamenlijke oppervlakken ruwer worden, wat extra druk op de meniscus en schade dit weefsel plaatst . Een onbehandelde beschadigd ACL kan druk op andere delen van de knie, schade aan de menisci en andere ligamenten zetten, omdat deze structuren compenseren ACL zwakte.

Mogelijke voordelen van Arthroscopic voorste kruisband (ACL) wederopbouw

De ACL is van vitaal belang voor de normale functie van de knie en chirurgische reconstructie kan met succes deze functie te herstellen. De overgrote meerderheid van onze patiënten die arthroscopische ACL reconstructie ondergaan aan de knie instabiliteit te pakken hebben succesvolle resultaten. Dit succes is waargenomen bij patiënten die deelnemen niet alleen de dagelijkse bezigheden, maar ook in veeleisende fysieke activiteiten, zoals competitieve sport. Zolang de knie adequaat onderhoud en verdere traumatische verwondingen vermeden, moeten de voordelen van de operatie permanent zijn.

Risico’s van ACL wederopbouw

De risico’s van een ACL reconstructie procedure omvatten, maar zijn niet beperkt tot&# 58;

 • Infectie
 • Tijdelijke of permanente schade aan de zenuwen en bloedvaten rond de knie
 • Overmatig stijve gewrichten
 • Pijn
 • littekens
 • Immuunsysteem reacties op gedoneerde weefsels of hechtdraad materialen (zeer laag risico)
 • overdracht van ziekten van de gedoneerde weefsels (extreem laag risico)
 • Falen van de gereconstrueerde ligament
 • Behoefte aan aanvullende ingrepen
 • anesthesie complicaties

Onze ervaren en voorzichtige chirurgisch team maakt gebruik van speciale technieken om alle bovengenoemde risico’s te minimaliseren. Hoewel bijwerkingen na deze operatie zijn zeldzaam, kunnen zij worden gebruikt en kunnen niet volledig worden geëlimineerd.

Wat is het verschil tussen ACL herstel en wederopbouw?

Een chirurgisch herstel van de ACL betrekking op het aanbrengen van de gewonde ligament naar de tibia en femur waaruit het is gescheurd. In zeldzame gevallen kan het ligament hebben getrokken van het bot en kan een klein stukje van het bot hebben genomen met het. In dergelijke gevallen kan de chirurg het ligament hechtdraad of schroef het bot terug naar beneden en het herstel van een aantal, zo niet alle, van de functie van de ACL’s.

Echter, een gescheurd ACL zelden kan omdat gerepareerd worden tijdens de meeste scheuren, het ligament scheuren bij het middelpunt, als een gerafeld touw. Na verloop van tijd kan het ligament volledig uitgeschakeld worden. Zelfs indien gedeeltelijk intact, een gescheurde ACL ondersteunt weefselschade en herstel van de oorspronkelijke ligament blijkt relatief slechte functionele resultaten.

Reconstructie van de ACL impliceert wederopbouw met behulp van een nieuwe ligament. De chirurg is zacht weefsel vervanging van het ligament, zogenaamde graft, die herstelt kniestabiliteit en geeft een steiger. Wonder boven wonder, zal het lichaam van de patiënt dit graft scaffold herkennen, vullen met levende cellen en permanent bevestig op zijn plaats. Over een relatief korte tijd (ongeveer 4-6 maanden), deze nieuwe ligament op het uiterlijk en de functie van het normale ACL nemen. De functionele resultaten van ACL reconstructie zijn voorspelbaar uitstekend en de overgrote meerderheid van de patiënten in staat zijn om terug naar dezelfde of een hogere mate van sportieve activiteit te krijgen zonder pijn of instabiliteit.


Timing in Reconstructie van de ACL

Reconstructie van de ACL is niet een noodsituatie. Het is eigenlijk aanbevolen wacht ten minste een paar weken na de initiële verwonding om de ontsteking te verminderen en de patiënt volledig bewegingsbereik in de knie te herwinnen. Dit zal bijdragen tot een succesvolle terugkeer van beweging en spierkracht na de chirurgische ingreep. Daarnaast is het best langere tijd niet te wachten voor het ondergaan van een ACL reconstructie. Aangezien de knie is waarschijnlijk instabiel is het belangrijk om het risico van letsel aan andere knie structuren, zoals de menisci, collaterale ligamenten en kraakbeen verminderen. Een chronisch instabiele knie kan een individu vatbaar maken voor vroege artritis, maar het moet worden opgemerkt dat artritis kan niet altijd worden vermeden ondergaan ACL reconstructie.

ACL Graft Selection

Er zijn twee hoofdtypen van transplantaten&# 58; weefsel afkomstig uit het eigen lichaam van de patiënt (autograft) en schonk weefsel van orgaandonoren (allograft).

De beste soort transplantaat gebruikt om de ACL reconstructie hangt af van verschillende factoren van de patiënt. Er is niet een ideaal graft die perfect is voor elke patiënt. Graft selectie moet voor elke patiënt individueel op basis van de voor- en nadelen van het transplantaat soort, evenals de leeftijd, levensstijl, activiteitenniveau van de patiënt en eventuele andere bijbehorende verwondingen.

Knieschijfpees Autograft

Het bot-kniepees-bone autograft of BPTB, wordt veel gebruikt voor ACL reconstructie. Het transplantaat bestaat uit het middelste derde van de kniepees met been van de bovenzijde van de patella (knieschijf) aan één uiteinde en bot van de tibia (scheenbeen) aan het andere uiteinde. BPTB autografts zijn gebruikt voor een lange tijd en hebben een gevestigde track record. De voordelen van dit type van graft zijn onder meer de mogelijkheid om op betrouwbare wijze te herstellen stabiliteit van de knie, een snelle integratie en lage snelheid van re-tearing. Mogelijke nadelen zijn tijdelijke of blijvende pijn aan de voorzijde van de knie, licht verlies van beweging, een grotere incisie en pijn direct na de operatie. BPTB wordt meestal aanbevolen voor high-level of topsporters en personen die hadden vorige ACL reconstructies hebben gefaald. Het gebruik ervan moet worden vermeden bij patiënten die patellatendinopathie, patellofemorale syndroom en personen die regelmatig knielen (bijvoorbeeld tuinders, vloer installateurs, loodgieters, etc.) hebben of zich bezighouden met lange-afstand of repetitieve hardlopen, zoals marathonlopers.

Klik om te vergroten

Hamstring Tendon Autograft

Twee van de vijf hamstring pezen (de semitendinosus en gracilis) worden vaak gebruikt om de ACL reconstrueren. Er is geen bot geoogst met hamstring pezen, en daarom wordt de pijn direct na de operatie minder in vergelijking met BPTB autotransplantaten. Andere voordelen van het gebruik hamstring autografts omvatten herstel kniestabiliteit, een kleinere incisie en verminderde kans langdurige pijn in de knie. De nadelen zijn dat de gereconstrueerde ligament is niet zo sterk als de BPTB graft is er een langzamer graft oprichting en genezing en een lichte vermindering in hamstrings kracht wanneer de knie aan het eind flexie (buiging). Hamstring autograft wordt meestal gebruikt bij jongere mensen die actief zijn en degenen die veel knielen. Deze graft dient vermeden te worden bij patiënten die een zeer soepele gewrichten hun hele lichaam orhave een bijbehorende MCL verstuiking.

Quadricepspees Autograft

Dit transplantaat gebruikt bot van de knieschijf en enkele van de quadriceps (dij) pees en bot heeft aan de ene kant en zacht weefsel aan het andere uiteinde. Dit implantaat is niet zo veel gebruikt, maar heeft een zeer betrouwbare staat. De voordelen zijn onder meer lange-termijn kniepijn in vergelijking met BPTB, betrouwbare kracht en benige genezing aan de ene kant. De initiële pijn kan meer dan een hamstring autograft, maar het is meestal minder dan wat wordt ervaren door een patiënt BPTB autograft.

allografts

Naast BPTB, hamstrings en quadriceps allotransplantaten andere pees grafts worden ook gebruikt, zoals de Achilles, tibialis anterior en posterior tibialis. Een voordeel van allogene is de eliminatie van donor pijn. Er zijn echter theoretisch risico van overdracht van ziekten van het gedoneerde weefsels. Landelijk is dit risico is ongeveer 1&# 58; 1,5 miljoen voor de overdracht van hiv en ongeveer 1&# 58; 470.000 voor hepatitis transmissie. Geschonken transplantaten niet tot een significante immuunrespons en patiënten niet innemen van medicijnen om afstoting te bestrijden. Allogene hebben de neiging om de resterende laksheid (losheid) hebben en dus een hogere re-breuk tarief dan BPTB, hamstring en quadriceps pees autografts. Allografts dient vermeden te worden in high-activiteit individuen en zijn het best geschikt voor oudere, minder actieve patiënten.

In het algemeen, voor jonge, concurrerende en zeer actieve individuen, wordt BPTB aanbevolen. Voor jonge patiënten die niet betrokken zijn bij competitieve sporten of oudere patiënten die zeer actief is, wordt hamstring autograft gesuggereerd. Voor oudere patiënten die deelnemen aan low-impact activiteiten, is hamstring autograft of allograft meestal aanbevolen.

Technische gegevens van minimaal invasieve ACL wederopbouw

Eerst worden drie zeer kleine (1 cm) incisies aan de voorzijde van de knie. Door middel van deze kleine insnijdingen, kan de arthroscopische camera en speciaal ontworpen instrumenten de knie te voeren. Het kniegewricht wordt continu geïrrigeerd met steriele zoutoplossing, die “opgeblazen” het gewricht met heldere vloeistof.

De chirurg zal de camera manoeuvreren rond de gehele gewricht alle belangrijke structuren in de verbinding (bijvoorbeeld ligamenten, meniscus, kraakbeen en bot) te evalueren en te bepalen of er andere verwondingen die moeten tijdens de operatie worden behandeld. Meestal zal de chirurg foto’s en video te nemen om te helpen uit te leggen aan de patiënt wat werd gevonden en hoe het werd gecorrigeerd.

De beschadigde ACL wordt vervolgens van de knie met kleine artroscopische instrumenten worden verwijderd. Sockets of tunnels voor de nieuwe ACL zal worden geboord in de tibia (scheenbeen) en de femur (dijbeen). De nieuwe ACL implantaat wordt dan vastgezet in de twee bot tunnels zodat het gewricht waar de gewonde ligament vroeger doorkruist.

Lengte van de Chirurgie

De procedure duurt ongeveer 1-2 uur in beslag. Na de procedure, kan de patiënt verwachten dat een of twee uur door te brengen in de verkoeverkamer en te anticiperen op naar huis te gaan op dezelfde dag van de operatie.

Herstel van ACL wederopbouw

Patiënten zelden nodig om de nacht door te brengen in het ziekenhuis na een ACL reconstructie en kan meestal van plan om naar huis te gaan dezelfde dag als de operatie.

Postoperatieve fysiotherapie voor een gereconstrueerde ACL is verplicht. De primaire doelstelling is om een ​​veilige omgeving waar de patiënt kan terugkeren naar de normale functie, zonder afbreuk te doen aan de ACL reparatie te bieden. Revalidatie vindt plaats in deze gecontroleerde fasen&# 58;

klein ks 6-12&# 58; In deze fase van de revalidatie, zal de fysiotherapeut oefeningen die spierkracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen te bieden. Bovendien zal de patiënt aan evenwicht en het uitvoeren van oefeningen op een elliptische machine.

klein ks 12-24&# 58; In deze fase wordt de patiënt kan ontwikkelen tot functionele activiteiten. Individuen kunnen verwachten dat loopt binnen 15 tot 18 weken en het uitvoeren van behendigheid en snijden bewegingen na 24 weken.

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × twee =